Βασιλακόπουλος: «Γνωρίζαμε από τον Φεβρουάριο για τις επιπλοκές του AstraZeneca»

Για το θέμα σχετικά με τους επιστήμονες που γνώριζαν πως το εμβόλιο της AstraZeneca προκαλεί επιπλοκές από τον περασμένο Φεβρουάριο μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΟΡΕΝ ανέφερε χαρακτηριστικά: «είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι οι επιστήμονες θέλουν το καλό των ανθρώπων. Οι επιστήμονες δεν κρύβουν τίποτε. Τον Φεβρουάριο που γινόταν κόλαση από την επιδημία, το όφελος από οποιοδήποτε εμβόλιο είναι τεράστιο. Είχαν περιγράψει επιστήμονες πως το εμβόλιο της AstraZeneca κάνει κάποιες σπάνιες επιπλοκές».

Αναφερόμενος στο πως πάρθηκε η απόφαση να σταματήσει τώρα να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε πολίτες άνω των 60 ετών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν είχα να ζυγίσω το όφελος της προστασίας από το εμβόλιο σε σχέση με τον κίνδυνο, ήταν ασφαλώς υπέρ του εμβολίου. Όσον η πανδημία καταλαγιάζει, δηλαδή γίνεται μικρότερος ο κίνδυνος να κολλήσω και άρα να νοσήσω σοβαρά και να κινδυνεύσει η ζωή μου, όσο ο δεδομένος κίνδυνος που είναι 1 στις 200.000 πρέπει να ζυγίζεται. Λέω πως είναι τόσο χαμηλό το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα, άρα δεν έχει λόγο ένας νεαρός να πάρει αυτό τον κίνδυνο».

Πρόσθεσε ότι «όταν κάναμε το εμβόλιο της AstraZeneca ο κίνδυνος να νοσήσει από κορονoϊό ήταν μεγαλύτερος και άρα άξιζε ο κίνδυνος από την επιπλοκή του AstraZeneca».

Δείτε ακόμα:  Πανικός σε παραλία! Ανεμόπτερο με μηχανή έπεσε στη θάλασσα ανάμεσα σε εκατοντάδες λουόμενους

tvxs.gr