Βατόπουλος: Πρόβλημα οι διαδηλώσεις – να υπάρξει πολιτικό μορατόριουμ

Οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα, να υπάρξει υπερμετάδοση του ιού, εξήγησε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Μικροβιολογίας…

Οι πολιτικές δυνάμεις να καλέσουν σε μορατόριουμ για τις συγκεντρώσεις, πρότεινε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο κορονοϊός «διασπείρεται σε οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων».

Σε δηλώσεις του την Κυριακή στον Ant1, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «θα ήταν σκόπιμο σε αυτή τη φάση να υπάρχει ένα μορατόριουμ και από την πλευρά της κυβέρνησης να μην κατεβάζει νομοσχέδια τα οποία δημιουργούν προβλήματα εφόσον αυτό το πράγματα είναι δυνατόν, και από την πλευρά της αντιπολίτευσης για το ίδιο πράγμα. »

Οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα, να υπάρξει υπερμετάδοση του ιού και να έχουμε μεγάλη αύξηση. Η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνά, αλλά αν είναι δυνατόν να μην προκαλούμε σε αυτή τη φάση, θα ήταν πολύ καλό».

Δείτε ακόμα:  Νέα μελέτη για κορονοϊό: Μικρότερος ο κίνδυνος για όσους τρώνε ψάρια και λαχανικά

Οπως εξήγησε, «όταν εννοώ μορατόριουμ, εννοώ μορατόριουμ των πάντων. Και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και των συλλογικοτήτων και των πάντων. Η χώρα αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα πρόβλημα δημόσιας υγείας και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό και όλα τα άλλα ας πάνε αργότερα. Έχουμε χρόνο να τσακωθούμε αργότερα».

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά του κορονοϊό, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «επειδή δεν έχει πολύ μεγάλη θνητότητα ή νοσηρότητα, δηλαδή όποιος κολλάει να αρρωσταίνει βαριά, πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα η οποία είναι πληθυσμιακή. Δηλαδή από τους 100 θα μολυνθούν, 1-2 θα αρρωστήσουν βαριά, συνεπώς οι άλλοι 98 δεν αισθάνονται ότι κινδυνεύουν άρα δεν παίρνουν και πολύ σοβαρά το πρόβλημα.

Δείτε ακόμα:  Θρίλερ με τη Δήμητρα της Λέσβου – Έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη; (βίντεο)

» Είναι μια ύπουλη κατάσταση. Ο καθένας από εμάς αισθάνεται ότι κατά 98% την έχει γλιτώσει. Και αυτό λειτουργεί αντίστροφα. Σου λέει ας κάνουμε και το πάρτι μας, ας κάνουμε και τα Κούλουμα, ας κάνουμε και το καρναβάλι. Αυτή είναι η επιτυχία του ιού».

Πηγή: Protagon.gr