Βελγική ζυθοποιία ξεκινά παγκόσμια κυκλοφορία μπύρας με τα κέρδη σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Ημεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο ξεκίνησε σήμερα την παραγωγή μιας δημοφιλούς ουκρανικής μπύρας στο Βέλγιο και είπε ότι όλα τα κέρδη από τις παγκόσμιες πωλήσεις της θα διατεθούν σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο Ουκρανία. Η Anheuser-Busch InBev (AB InBev) διέκοψε την παραγωγή της μπύρας λάγκερ Chernigivske και άλλων στα τρία ζυθοποιεία της στην Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βέλγιο, Όλεγκ Σαμσούρ, παρευρέθηκε στην κυκλοφορία των πρώτων κουτιών στο μεγάλο ζυθοποιείο της AB InBev στο Λουβέν σήμερα και χαιρέτισε την κυκλοφορία ως έναν τρόπο ανάδειξης ουκρανικών προϊόντων στον κόσμο.

«Ίσως, ακόμη πιο σημαντικός είναι ο συμβολισμός, με την έννοια ότι οι άνθρωποι που πίνουν Chernigivske θα σκεφτούν το Τσερνίχιφ, την πόλη που δέχτηκε επίθεση από τους Ρώσους και η οποία αντιστάθηκε στη ρωσική εισβολή», είπε στην τηλεόραση του Reuters. Η μπύρα προέρχεται από το Τσερνίχιφ, μια πόλη στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας που δέχθηκε σφοδρούς βομβαρδισμούς και επιθέσεις με πυραύλους προτού οι ρωσικές δυνάμεις μετατοπίσουν το επίκεντρο των επιχειρήσεών τους στην ανατολική και νότια Ουκρανία. Η ιδέα για την πρωτοβουλία αυτή προήλθε από τον διευθυντή μάρκετινγκ της Ουκρανίας. Η μπύρα διατίθεται ήδη προς πώληση στη Βρετανία.

«Αυτή η πρωτοβουλία γίνεται πλέον παγκόσμια», είπε ο επικεφαλής της AB InBev για την Ευρώπη, Τζέισον Βάρνεν. «Θα μπορείτε να απολαύσετε μια Chernigivske στον Καναδά, Chernigivske στις Ηνωμένες Πολιτείες, επίσης στην Κολομβία, τη Βραζιλία και στη Λατινική Αμερική, καθώς και σε ολόκληρη την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ότι τα κουτάκια με το μπλε και κίτρινο χρώμα της ουκρανικής σημαίας, αναμένεται να βρίσκονται στα καταστήματα εντός δύο έως τριών εβδομάδων. Παρά την αναστολή της παραγωγής στην Ουκρανία, η AB InBev είπε ότι θα συνεχίσει να πληρώνει τους 1.812 υπαλλήλους της εκεί φέτος, καθώς και να βοηθά τις οικογένειές τους με φαγητό και διαμονή. Η ζυθοποιία με έδρα το Βέλγιο δραστηριοποιείται στην Ουκρανία σε κοινοπραξία με την τουρκική ζυθοποιία Anadolu Efes, η οποία έχει μεγάλη παρουσία στη Ρωσία. Η AB InBev δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τη Ρωσία, πουλώντας τη μη ελεγχόμενη συμμετοχή της στην κοινοπραξία, πιθανότατα ως συνεργάτης της Efes. Δεν είναι σαφές εάν σχεδιάζει να διατηρήσει παρουσία στην Ουκρανία.

 

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.