Βοηθώντας τα παιδιά με τη μελέτη στο σπίτι: Webinar για γονείς

Παλεύοντας με τα κύματα
Βοηθώντας τα παιδιά με τη μελέτη στο σπίτι
Webinar για γονείς σε συνεργασία με το περιοδικό ΤΑΛΚ

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021, στις 6:30 μ.μ.
Διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Από πολύ μικρή ηλικία καλλιεργείται στα παιδιά, κυρίως από το οικογενειακό τους περιβάλλον, η ανάγκη για επιτυχία στο σχολείο καθώς αυτή θεωρείται συνυφασμένη με ένα ευτυχές και επιτυχημένο μέλλον. Το έκδηλο ενδιαφέρον των γονιών μπορεί να αποτελέσει σημαντική ενίσχυση προκειμένου το παιδί να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια, όμως αν γίνει με λάθος τρόπο λειτουργεί ως τροχοπέδη. Επιπλέον μια πιθανή σχολική αποτυχία συνδέεται άρρηκτα και πιθανώς προεικάζει την απώλεια κάθε προοπτικής μιας καλής θέσης στην κοινωνική πυραμίδα. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι αν υφίσταται στην πραγματικότητα τέτοιος κίνδυνος. Το παιδί, όπως είναι φυσικό, δυσανασχετεί με την πίεση και το βάρος που καλείται να επωμιστεί. Χωρίς την κατάλληλη αρωγή και τα σωστά εργαλεία που θα οδηγήσουν σε έναν δημιουργικό τρόπο εκμάθησης, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί κάθε επιθυμία για μάθηση και το διάβασμα να θεωρηθεί αγγαρεία. Ποιος είναι ο ρόλος των εκπαιδευτικών βοηθημάτων στην όλη διαδικασία και ποιος ο ορθός τρόπος χρήσης τους;

Δείτε ακόμα:  Παρουσίαση του βιβλίου «Μαρία Κάλλας: Γράμματα και αναμνήσεις»

Με αφορμή την ανανεωμένη σειρά των εκπαιδευτικών βοηθημάτων των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που έχουν στόχο να διευκολύνουν τους μαθητές τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην καθημερινή τους μελέτη, αλλά και να προετοιμαστούν κατάλληλα, εύκολα και γρήγορα για τα επαναληπτικά διαγωνίσματα, διοργανώνεται από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε συνεργασία με το περιοδικό ΤΑΛΚ Webinar με τίτλο «Παλεύοντας με τα κύματα: Βοηθώντας τα παιδιά με τη μελέτη στο σπίτι», την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6:30 το απόγευμα, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Με τα βοηθήματα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ οι μαθητές μπορούν να ελέγξουν τις γνώσεις τους και να καλύψουν τυχόν κενά. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα βιβλία δίνουν μεγάλη σημασία στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης: οι μαθητές διαβάζουν τη θεωρία, λύνουν απορίες με διευκρινίσεις που υπάρχουν σε δύσκολα σημεία, μαθαίνουν πιο εύκολα χάρη στους εποπτικούς πίνακες και τα εύστοχα παραδείγματα, απαντούν σε ασκήσεις και ερωτήσεις διαγωνισμάτων και ελέγχουν τις απαντήσεις τους εντοπίζοντας τα λάθη τους (με τις λύσεις που δίνονται στο τέλος κάθε βιβλίου).

Δείτε ακόμα:  Νέα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Για το πώς θα προσφέρουμε στους μαθητές βοήθεια ώστε να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της επιτυχίας και πώς θα τους ενθαρρύνουμε να είναι επιμελείς και παραγωγικοί θα συνομιλήσουν ο Δρ Νικόλαος Δ. Παπαδόπουλος, Διευθυντής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και οι εκπαιδευτικοί Μαρία Γονιδάκη, Γιάννης και Δημήτρης Παπαθανασίου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Πελιώ Παπαδιά. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Δείτε ακόμα:  Ελεύθερη πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων και τον Σεπτέμβριο – Έσπασαν ρεκόρ 26 ετών!

Για να παρακολουθήσετε, συνδεθείτε πατώντας το παρακάτω εικονίδιο ή τον σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/j/81617754472?pwd=TzhDZzdOdlJmbzdlV2NidVpWYnFmdz09