«Βόμβα» για το Twitter: Ο Μασκ σχεδιάζει 3.700 απολύσεις!

Η εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις των εργαζομένων της εταιρείας, οι οποίοι ήδη από πριν φοβούνταν πως ο μεγιστάνας θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις. Δημοσίευμα του Bloomberg έρχεται να ρίξει και άλλο…λάδι στη φωτιά, αποκαλύπτοντας ότι ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας έχει «προγραμματίσει» περί τις 3.700 απολύσεις.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, που επικαλείται πηγές με γνώση των επόμενων κινήσεων του δισεκατομμυριούχου, αναφέρει πως οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν αναμένεται να ενημερωθούν την Παρασκευή. Ο Μασκ αναμένεται επίσης να ζητήσει από όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας να επιστρέψουν στο γραφείο.

Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ, λίγες ώρες αφότου αγόρασε το Twitter, προχώρησε στην απόλυση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Παράγκ Αγκραουάλ, αναλαμβάνοντας ο ίδιος τον ρόλο. Ο Μασκ απέλυσε, επίσης, τον οικονομικό διευθυντή, τη νομική υπεύθυνη και τον γενικό σύμβουλο της εταιρείας.

Όσον αφορά τις περαιτέρω περικοπές στο προσωπικό, εκπρόσωπος του Twitter αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα του Bloomberg, ενώ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το ποσό αποζημίωσης που θα λάβουν οι εργαζόμενοι.

Πάντως, ο μεγιστάνας είναι γνωστό πως το τελευταίο διάστημα έχει θέσει ως προτεραιότητά του το να περιορίσει το κόστος λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου. Ο Έλον Μασκ έχει υποστηρίξει, εξάλλου, δημόσια ότι το αντίτιμο που πλήρωσε για την απόκτηση του Twitter ήταν μεγαλύτερο από αυτό που έπρεπε – αν και έκανε ό,τι μπορούσε για να αποκτήσει την πλατφόρμα, κάτι που φαινόταν να επιθυμεί διακαώς.

elefterostypos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.