Βούλα Πατουλίδου: Από τον ρατσισμό και το bullying στη Γερμανία στις εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου

Η Βούλα Πατουλίδου μίλησε στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ για τη ζωή της, για τον αθλητισμό και την κατάκτηση του Ολυμπιακού μεταλλίου και για την αγάπη που εισπράττει από τότε από τον κόσμο. Η χρυσή Ολυμπιονίκης και πολιτικός θυμήθηκε τις σημαντικές στιγμές της ζωής της φανερά συγκινημένη.

Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στη Γερμανία όπου ήταν μετανάστες οι γονείς της. Εκεί μεγαλώνοντας ήρθε αρκετές φορές αντιμέτωπη με εκδηλώσεις ρατσισμού. Αυτό ήταν ένα από τα κίνητρα που την οδήγησαν στην θρυλική φράση «Για την Ελλάδα ρε γ@μ@το», που αναφώνησε κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Συγκεκριμένα είπε: «Η φράση αυτή ήταν αγανάκτηση, ήταν προσευχή. Τότε δεν ξέραμε τι είναι το bullying. Τότε το βιώναμε στη Γερμανία και δεν ξέραμε τι ήταν. Δεν ήταν εύκολη η ζωή μας στη Γερμανία, βίωσα bullying λόγω χρώματος, καταγωγής. Ήμουν πολύ διαφορετικό παιδάκι μπροστά στα ξανθά παιδάκια. Τα παιδιά δεν καταλαβαίναμε, ήμασταν όλα μια αγκαλιά με το που ερχόντουσαν οι μεγάλοι, ξεκινούσε το πρόβλημα. «Πηγαίνω μια μέρα με τη μητέρα μου στο Aldi, μία μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, και είμαι με το καρότσι που είχε μέσα έξι ψωμιά. Και μου λέει μία δεν είστε Γερμανοί ε; και νόμιζες ότι σε έφτυνε με το μάτι. Από τα ψωμιά κατάλαβε ότι είμαστε ξένοι. Σιγά μην έτρωγαν ψωμί αυτοί», συμπλήρωσε αναφέροντας τις οδυνηρές αυτές αναμνήσεις.

Όπως αναφέρει η Βούλα Πατουλίδου μετά από την χρυσή νίκη της υπήρχε δυσκολία στη συνέχεια, γιατί οι προσδοκίες πλέον ήταν πολύ υψηλές: «Από την κατάκτηση και μετά υπάρχει μία δυσκολία, υπάρχει πολλή ανάλατη καθημερινότητα. Από τη μία είσαι η καμία, μετά είσαι το απόλυτο καλό, και μετά .Πώς συμβιβάζεσαι με αυτό; Δύσκολο. Ρώτησα τι να κάνω έναν φίλο μου που ξέρει πολλά περισσότερα γράμματα απ’ όλους μας μαζί. Μου είπε ότι πρέπει να παλέψω για να έχω μία ευζωία». Κι αυτό ήταν μια συμβουλή που την ακολούθησε στη ζωή της.

Ο κόσμος συχνά της εκφράζει τον θαυμασμό και την αγάπη του και η Βούλα Πατουλίδου ανέφερε σχετικά: «Μια φορά είχα πάει σε ένα χωριό σε μία εκδήλωση και εκεί που χόρευα έρχεται μια κυρία και μου ζητάει να πάω πίσω να μου μιλήσει ένας κύριος ο οποίος δεν μπορούσε αν μετακινηθεί εύκολα. Έχω εισπράξει καντάρια αγάπης» δήλωσε φανερά συγκινημένη.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.