Βουλιαγμένη: Παύση οικοδομικών εργασιών επιβλήθηκε στον Αστέρα

Απορρίφθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τα αιτήματα του Αστέρα Βουλιαγμένης και μιας κατασκευαστικής εταιρείας να εξαιρεθούν από την κανονιστική απόφαση που έχει λάβει ο Δήμος των 3Β που αφορά την απαγόρευση των οικοδομικών εργασιών κατά τους θερινούς μήνες.

Σύμφωνα με το notiareport.gr, η «Αστήρ Παλάς» αιτήθηκε τη συνέχιση των εργασιών κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κατά παρέκκλιση της γενικής απαγόρευσης, όμως το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα, καθώς όπως αποφασίστηκε, δεν εμπίπτει στις κατεπείγουσες τεχνικές εργασίες ή κατασκευές που άπτονται της κανονικότητας, διασφαλίζοντας με την απόφαση αυτή το δημόσιο συμφέρον και τη λειτουργικότητα της πόλης. Την ίδια κατάληξη είχε και ανάλογο αίτημα κατασκευαστικής εταιρείας, η οποία με τη σειρά της αιτήθηκε την συνέχιση εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών σε υπό ανέγερση οικοδομή στο κέντρο της Βουλιαγμένης.

Εξαίρεση από την απαγόρευση έλαβαν τα έργα που πραγματοποιούνται για τον εκσυγχρονισμό της μαρίνας Βουλιαγμένης, τα οποία σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχίσουν να εκτελούνται κατά τους θερινούς μήνες υπό αυστηρές προϋποθέσεις και συνεχή έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προς αποφυγή όχλησης των κατοίκων, αν και το σημείο είναι εκτός οικιστικού ιστού.

Τα λιμενικά έργα σταμάτησαν και θα ξανά αρχίσουν στις 15/9

Συγκεκριμένα, ο Δήμος των 3Β επιτρέπει -όπως και πέρσι- την κατ’ εξαίρεση της γενικής απαγόρευσης κατά παρέκκλιση κανονιστικής απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Βουλιαγμένης και τη συνέχιση των εργασιών «προκειμένου το μεγαλύτερο τμήμα των εγκαταστάσεων της μαρίνας να καταστεί λειτουργικό και επισκέψιμο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο 2022 στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Τα πλωτά μέσα θα απομακρυνθούν την 31η Ιουλίου 2022 και θα επανέλθουν στο θαλάσσιο χώρο της μαρίνας στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 για την ολοκλήρωση των όποιων εργασιών, μόνο όσα είναι αναγκαία για τη θωράκιση του προσήνεμου μόλου. Οι φυτεύσεις και οι λοιπές τεχνικές εργασίες διαμόρφωσης και ολοκλήρωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων θα συνεχιστούν κανονικά από 1η Σεπτεμβρίου 2022. Ουσιαστικά, η κατ’ εξαίρεση άδεια εργασιών, αφορά μόνο τον Ιούλιο.

Παλιότερες κανονιστικές αποφάσεις των πρώην Δήμων ανανεώνονται από την παρούσα δημοτική αρχή κάθε χρόνο. Στη δημοτική ενότητα Βάρης απαγορεύονται οι οικοδομικές εργασίες κατά το διάστημα 5 έως 25 Αυγούστου 2022, στη δημοτική ενότητα Βούλας η παύση εργασιών αφορά στο διάστημα 1 Αυγούστου έως 30 Αυγούστου 2022 ενώ στη Βουλιαγμένη απαγορεύονται οι οικοδομικές εργασίες από 1η Ιουλίου έως 30 Αυγούστου 2022.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.