Βραβεία του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 26 Μαΐου, το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ. Οι προβολές των συνολικά 61 ταινιών που διαγωνίστηκαν, διήρκησαν από τις 20 έως τις 25 Μαΐου και προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον του κοινού, που κατέκλυσε την αίθουσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, εξαντλώντας μάλιστα τα διαθέσιμα εισιτήρια κάποιες από τις ημέρες προβολών.

Την Κυριακή 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» η τελετή απονομής των βραβείων του ΑΓΩΝΑ, που παρουσίασε η ιδρύτρια και Πρόεδρος του ΑΓΩΝΑ, σκηνοθέτις Μέμη Σπυράτου. Η τελετή ήταν σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Απονεμήθηκαν συνολικά 9 βραβεία, μεταξύ των οποίων το GRAND PRIX, το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής «Λένα Σαββίδη», που απονεμήθηκε παμψηφεί στην ταινία ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ: Η ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ σε σκηνοθεσία Olivier Julien (Γαλλία), το Βραβείο Αρχαιολογικής Ταινίας στον ΧΑΜΕΝΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, σε σκηνοθεσία, Sébastien Reichenbach (Ελβετία), το Βραβείο Σκηνοθεσίας στην ταινία ΤΑ ΚΥΚΛΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ – ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ 7.000 ΕΤΩΝ, σε σκηνοθεσία Krzysztof Paluszynski (Πολωνία) και το Βραβείο Κοινού στους ΑΖΗΤΗΤΟΥΣ της Μαριάννας Οικονόμου (Ελλάδα).

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.