Βραυρώνα: Τρία ευρήματα που «δείχνουν» εάν το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό – Εξηγεί ο Γρ. Λέων

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το πιο πιθανό είναι να γεννήθηκε ζωντανό το βρέφος που βρέθηκε νεκρό σε χωματερή στη Βραυρώνα.

Σύμφωνα με τον έμπειρο ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, υπάρχουν στοιχεία, σημάδια και ευρήματα που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα κατά τη διάρκεια της νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ η ιστολογική εξέταση στη συνέχεια έρχεται για να το επιβεβαιώσει για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία.

Για τον ιατροδικαστή είναι ευδιάκριτο εάν οι πνεύμονες του βρέφους έχουν εισπνεύσει αέρα, ενώ μπορεί να διακρίνει ακόμη εάν οι κακώσεις στο σώμα του είναι προθανάτιες ή μεταθανάτιες, εξήγησε ο κ. Λέων μιλώντας στο Mega.

Ικανά στοιχεία για να καταλήξει ο ιατροδικαστής σε ένα ασφαλές συμπέρασμα, μπορούν να προέλθουν ακόμη από τον ομφάλιο λώρο αλλά και από τον πλακούντα.

«Αυτό που περιμένει πλέον (ο ιατροδικαστής) είναι όλα αυτά που είδε με το «μάτι» στη νεκροψία – νεκροτομή, να τα επιβεβαιώσει και ιστολογικά. Γι’ αυτό και ουσιαστικά υπάρχει η πλήρη διαδικασία», τόνισε ο κ. Λέων.

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.