Βρετανικό Μουσείο: Καρατομήθηκε ο διευθυντής για την υπόθεση των κλεμμένων πολύτιμων αρχαιοτήτων

Ραγδαίες εξελίξεις στο Λονδίνο, καθώς έγινε γνωστό πως πριν από λίγο ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου υπέβαλε την παραίτησή του για την υπόθεση των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, το σκάνδαλο σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του πλανήτη ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα, όταν έγινε γνωστό πως εργαζόμενος του κτιρίου είχε κλέψει αντικείμενα από τις συλλογές, και τα πουλούσε σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, όπως το ebay. Μάλιστα, χθες η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε πως ανέκρινε έναν άνδρα σχετικά με την αναφερόμενη κλοπή.

Το χρονικό της κλοπής

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται από την περασμένη εβδομάδα, όταν το μουσείο ανακοίνωσε την κλποπή αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων και ημιπολύτιμων λίθων που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως και τον 19 αιώνα.

Υπογράμμισε στην ίδια ανακοίνωση πως απέλυσε έναν υπάλληλο που θεωρείται υπεύθυνος. Σύμφωνα με το μουσείο, διαπιστώθηκε πως αντικείμενα συλλογών είχαν «εξαφανιστεί, κλαπεί ή υποστεί φθορές».

Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα από τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε όλον τον κόσμο. Σε αυτό φυλάσσονται μεταξύ άλλων τα περίφημα Γλυπτά του Παρθενώνα, παρά το διαχρονικό αίτημα της Αθήνας για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.