Ξεκινά η ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης

Ένα καινούριο σχολείο θα αποκτήσουν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα σε κοντέινερς. Για τον λόγο αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννης Χαρωνίτης υπέγραψε την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, την σύμβαση για την ανέγερση του νέου 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης, με προϋπολογισμό 1.800.942,27 ευρώ. Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα. Το έργο θα πρέπει να παραδοθεί σε 550 ημερολογιακές ημέρες. Ανάδοχος είναι η κατασκευαστική εταιρεία Latern Construction Company SA, με έδρα τον Πειραιά.


Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία αλλά παρέμενε στα χαρτιά. Ξεκίνησε να προωθείται από το 2016 και μετά, με ευθύνη της ΚΤΥΠ ΑΕ. Από τότε έγιναν όλες οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες ωρίμανσης (εκπόνηση μελετών, διαδικασία εξεύρεσης χρηματοδότησης και διενέργειας του διαγωνισμού).

Οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιάννη Χαρωνίτη, προκειμένου να ξεπεραστούν τάχιστα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, να προχωρήσει ο διαγωνισμός και να υλοποιηθεί το έργο ώστε να αποκτήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ένα σύγχρονο και ασφαλές δημόσιο σχολείο.

Προβλέπεται η κατασκευή νέου κτιρίου, με συνολική επιφάνεια 2.239,20 τ.μ. σε οικόπεδο 2.844,76 τ.μ. στο Ο.Τ. 160 Α της 1ης Π.Ε. Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα. Θα έχει δυναμικότητα 300 μαθητών και θα αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, εργαστήρια φυσικοχημείας, πληροφορικής και αισθητικής αγωγής καθώς και τραπεζαρία για τις ανάγκες του ολοήμερου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννη Χαρωνίτη και του νέου Δημάρχου Μαραθώνα, Στέργιου Τσίρκα κατά την οποία έγινε εκτενείς συζήτηση για τα θέματα σχολικών υποδομών του Δήμου και δόθηκε έμφαση στην κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν στην προσχολική εκπαίδευση, έργο που έχει αναλάβει για το σύνολο της χώρας η ΚΤΥΠ ΑΕ.

Διαβάστε επίσης