Υπέργηρο ζευγάρι, με παιδί ΑΜΕΑ, χωρίς ρεύμα για 5η ημέρα (φωτό)

Σε απελπιστική κατάσταση, αν και διανύουμε την 5η ημέρα από την έναρξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα», παραμένει μια οικογένεια στην Αγία Παρασκευή με ειδικές ανάγκες.

Σε μια κατοικία δευτέρου ορόφου, στην οδό Καρβελά 6, πλησίον του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, εξακολουθεί μέχρι την Παρασκευή η διακοπή του ρεύματος, φέρνοντας σε απόγνωση τους ενοίκους. Ο λόγος, η πτώση ενός δένδρου πάνω στα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ.

Πρόκειται για ένα υπέργηρο ζευγάρι, 90 ετών και οι δύο, με μια κόρη ΑΜΕΑ που κινείται σε καροτσάκι, ετών 55. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ούτε για τα βασικά, και βασίζονται στους γείτονες για την επιβίωσή τους.

Δείτε ακόμα:  Ποιες παραλίες σε Μαραθώνα, Αρτέμιδα, Πόρτο Ράφτη & Αν. Αττική, βραβεύτηκαν με Γαλάζιες Σημαίες

Η Σίλια Κουνούσου διαμένει στον κάτω όροφο, είναι συγγενής της οικογένειας και περιγράφει την κατάσταση ως εξής: «Οι θείοι μου δεν έχουν εδώ και πέντε ημέρες θέρμανση, ζεστό νερό, τηλεόραση, τηλέφωνο. Για να κατέβουν σε εμένα να εξυπηρετηθούν πρέπει να κατέβουν μια σκάλα, όμως αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς η ξαδέρφη μου κινείται με ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι και δεν γίνεται να την αφήσουν πάνω μόνη της».

Η κάτοικος της Αγίας Παρασκευής έχει καλέσει στον Δήμο και στον ΔΕΔΔΗΕ «πάνω από 30 φορές», εξηγώντας την επείγουσα κατάσταση, αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση…

Δείτε ακόμα:  Δείτε live την αποψινή (19/5) Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου (βίντεο)

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αν και πολλοί δρόμοι στην Αγία Παρασκευή έχουν καθαριστεί και η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί στα περισσότερα σπίτια, η κατάσταση στην οικία των υπερήλικων παραμένει η δραματική.

iefimerida.gr