Υπό κράτηση στις Βρυξέλλες ο Γιάννης Λαγός – Σε 15 ημέρες η απόφαση για την έκδοση

Να παραμείνει κρατούμενος ο Γιάννης Λαγός, αποφάσισε ο ανακριτής στο Βέλγιο, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε σήμερα ο ευρωβουλευτής. Ο ίδιος ο Λαγός, δεν αποδέχτηκε να παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η εισαγγελία των Βρυξελλών.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση που εκδίδεται από τις βελγικές Αρχές έπειτα από τη σύλληψη του Γιάννη Λαγού, χθες, έξω από το σπίτι του στις Βρυξέλλες.

Στην ανακοίνωση της εισαγγελίας των Βρυξελλών αναφέρονται τα εξής:

“Στις 27 Απριλίου 2021 συνελήφθη στις Βρυξέλλες με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε κατά την εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών του Οκτωβρίου 2020. Σήμερα, 28 Απριλίου, ο Γιάννης Λαγός ανακρίθηκε από δικαστήριο των Βρυξελλών, υπεύθυνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν αποδέχθηκε την παράδοσή του στις ελληνικές Αρχές. Ο ανακριτής αποφάσισε να τεθεί υπό κράτηση”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να υπάρξει απόφαση εντός 15 ημερών σχετικά με την εξέλιξη του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Η ημερομηνία της ακρόασης δεν είναι ακόμη γνωστή και αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα.

Νωρίτερα, η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι ο Γιάννης Λαγός εμφανίζεται αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να αποφύγει την έκδοσή του στην Ελλάδα. Ο ευρωβουλευτής προσέφυγε ήδη κατά του ευρωπαϊκού εντάλματος προσωρινής του κράτησης, όπως αναφέρθηκε.

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.