Ύποπτο για καρκίνο γνωστό ταλκ για μωρά της Johnson & Johnson

Η J&J αντιμετωπίζει περισσότερες από 60.000 αγωγές που υποστηρίζουν ότι το ταλκ της για μωρά προκαλεί καρκίνο.

Η νεοσυσταθείσα καταναλωτική επιχείρηση της johnson & Johnson έχει γίνει στόχος ισχυρισμών ότι το ταλκ της μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, λίγες μέρες πριν επιχειρήσει να ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ σε σχεδόν 18 μήνες.

Η Kenvue, η οποία ξεκίνησε την IPO roadshow της αυτή την εβδομάδα, έχει κατονομαστεί σε τουλάχιστον επτά αγωγές για ταλκ που έχουν κατατεθεί από τις αρχές Απριλίου.

Η J&J είχε προσπαθήσει να προστατεύσει την Kenvue από περισσότερες από δεκάδες χιλιάδες αξιώσεις που είχαν ήδη κατατεθεί εναντίον του ομίλου για ταλκ που σχετίζονται με καρκινογέννεση

Μία από τις νέες υποθέσεις κατατέθηκε για λογαριασμό του Justin και της Kathryn Bergeron, ενός ανδρόγυνου που ζουν στη Λουιζιάνα που σχυρίζεται ότι ο Justin Bergeron προσβλήθηκε από καρκίνο ως αποτέλεσμα της χρήσης του εν λόγω ταλκ της J&J που περιέχει αμίαντο.

Η υπόθεση κατατέθηκε στην κομητεία Middlesex του Νιου Τζέρσεϋ και οι δικηγόροι λένε ότι θα μπορούσε να είναι η πρώτη από τις πολλές αξιώσεις που κατατέθηκαν κατά της Kenvue και άλλων τμημάτων της J&J που δεν κατονομάζονταν προηγουμένως σε αγωγές.

Η J&J αντιμετωπίζει περισσότερες από 60.000 αξιώσεις ότι το βρεφικό της ταλκ προκαλεί καρκίνο και έχει προτείνει έναν διακανονισμό 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος βασίζεται στις προσπάθειες της εταιρείας να κερδίσει την υποστήριξη των εναγόντων για ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο πτώχευσης.

Η εταιρεία είπε ότι το ταλκ της είναι απαλλαγμένο από αμίαντο και δεν είχε προκαλέσει καρκίνους, αλλά υποστηρίζει ότι η διευθέτηση των τρεχουσών και μελλοντικών αξιώσεων στο σύστημα πτώχευσης θα ήταν προτιμότερη από το να τρέχει στα δικαστήρια για δεκαετίες.

Πηγή: Financial Times

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.