Υπόθεση εμπορίας βρεφών: «Μας ζήτησαν μέχρι 85.000 ευρώ για ένα παιδί» – Μαρτυρία σοκ

Ευρύτατα γνωστή στην Γερμανία φαίνεται πώς ήταν η δράση της κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά

Νέα στοιχεία και πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση εμπορίας βρεφών που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη. Όπως φαίνεται η δράση της ήταν ευρύτατα γνωστή… στην Γερμανία αλλά και στην Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της χώρας μας, από το 2020!

Η Deutsche Welle είχε κάνει ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για την βιομηχανία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Μάλιστα στο ντοκιμαντέρ υπήρξε και εκτενή αναφορά για τα Χανιά.

Στο ντοκιμαντερ, οι δύο δημοσιογράφοι προσποιούμενοι το υπογόνιμο ζευγάρι, κλείνουν ραντεβού στην κλινική που βρίσκεται δήθεν ενδιαφερόμενοι για τη διαδικασία της παρένθετης. Όπως εξηγούν, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στη Γερμανία, το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι πολύ πιο ευνοϊκό, επιτρέπει τις παρένθετες μητέρες και δίνει στους γονείς ένα πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες χώρες. Το ότι μέσω δικαστικής διαδικασίας τα γονικά δικαιώματα περιγράφονται πριν καν ξεκινήσει η εγκυμοσύνη.

«Μας είπαν να μην δεθούμε συναισθηματικά μαζί της»
Όπως λένε στο ντοκυμαντέρ, οι δυο τους μπήκαν μέσα στην κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Τους υποδέχτηκαν ο γιατρός και ο βοηθός του και του, λέγοντάς τους ότι ζευγάρια από όλον τον κόσμο έχουν αποκτήσει παιδιά εκεί. «Απ ό,τι φαίνεται με τεράστιο οικονομικό αντάλλαγμα. Το κόστος για εμάς θα ήταν μεταξύ 78.000 – 85.000 ευρώ. Από αυτά 20.000 – 25.000 ευρώ θα πήγαιναν στην παρένθετη. Μας είπαν ότι δεν πρέπει να αναπτύξουμε συναισθηματικό δέσιμό μαζί της και ότι το κάνει για τα λεφτά.

Ήταν απίστευτο με πόση ωμότητα μας το είπε κατευθείαν ότι το κάνει για τα λεφτά! Η παρένθετη μητέρα παίρνει ένα μηνιαίο επίδομα 1.000 ευρώ -όπως επιτρέπει ο νόμος- και στο τέλος μετά την γέννα 10-15 χιλ ευρώ στο τέλος. Αυτό δεν μου φαίνεται και τόσο αλτρουιστικό» αναφέρουν.

Η δημοσιογράφος ανάφερε την εμπειρία της στην αρμόδια Αρχή συνομιλώντας με την τότε Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Κατερίνα Φουντεδάκη, καθηγήτρια αστικού δικαίου νομικής σχολή πρωτεργάτρια του νόμου για την ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Η αντίδρασή της; Aυτό είναι παράνομο, δεν επιτρέπεται. To μέγιστο ποσό είναι 10.000 ευρώ. 20.000 είναι παράνομο, θεωρείται πληρωμή, δεν επιτρέπεται.

Όσο για το γεγονός ότι τους ζήτησε χρήματα, απάντησε: «Το μαθαίνω από εσάς. Δεν είναι δυνατόν. Είναι σοκαριστικό, δεν το έχω ακούσει. Λυπάμαι που φέρονται έτσι στους ξένους. Δεν ήταν αυτό το πνεύμα του νόμου όταν είπαμε να προσελκύσουμε ιατρικό τουρισμό».

Τέλος, δεσμεύτηκε να ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία για την υπόθεση.

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.