Υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Μωρό «αγνώστων γονέων» πουλήθηκε σε γυναίκα στην Αυστραλία

Η σύλληψη μίας γυναίκας που ταξίδεψε από τα Χανιά στη Θεσσαλονίκη για να πουλήσει το μωρό που είχε φέρει στον κόσμο, ήταν η αρχή του «κύματος» αποκαλύψεων για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών που είχε θησαυρίσει.

Μπλεγμένη στο περιβόητο κύκλωμα εμπορίας βρεφών, που ξέσπασε τον περασμένο Αύγουστο στα Χανιά, είναι και μία παρένθετη μητέρα, Γεωργιανής καταγωγής. Το μωρό που έφερε τις προηγούμενες ημέρες στον κόσμο, βρίσκεται στη Μονάδα Νεογνών του γενικού νοσοκομείου Χανίων, δεχόμενο την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα.

Μάλιστα, γυναίκα από την Αυστραλία πλήρωσε μεγάλο ποσό για να γίνει ανάδοχός του (!), αναφέρουν πληροφορίες του Flashnews.gr.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, πρόκειται για μια «δύσκολη», νομικά, περίπτωση, αφού η εξακρίβωση των βιολογικών του γονέων αποτελεί έναν δυσεπίλυτο γρίφο.

Αυτό συμβαίνει διότι το μωρό προέκυψε με γονιμοποίηση ωαρίου (πιθανώς από δωρεά ωαρίου) και σπερματοζωαρίου από τράπεζα σπέρματος, και στη συνέχεια κυοφορήθηκε από την παρένθετη μητέρα που συνεργαζόταν ή συνεργάστηκε μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, με το φερόμενο κύκλωμα εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά.

Οι πληροφορίες μάλιστα του Flashnews.gr αναφέρουν ότι για το μωρό που γεννήθηκε στα Χανιά και παραμένει στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου Χανίων, έχει υπάρξει ανάδοχος γυναίκα από την Αυστραλία, η οποία μάλιστα έχει πληρώσει στους εκπροσώπους του κυκλώματος ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν.

Μάλιστα, έχει στην κατοχή της όλα τα απαιτούμενα συμβολαιογραφικά έγγραφα που την κατοχυρώνουν ώστε μετά τη γέννηση, να πάρει το μωρό στη χώρα της και να το μεγαλώσει (το οποίο επίσης νομικά θέλει διευκρίνιση), χωρίς μάλιστα να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει πατέρας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 23 Νοεμβρίου θα εκδικαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων η επιμέλεια δύο δίδυμων μωρών τα οποία, τον περασμένο Αύγουστο, παρέλαβαν οι Ιταλοί γονείς τους από το νοσοκομείο της πόλης, μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Οι περιπτώσεις ωστόσο είναι πολλές και θα κριθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων, όπως δικαστικά θα κριθεί και το τι μέλλει γενέσθαι με τους προσωρινά κρατούμενους επικεφαλής του κυκλώματος.

# Φωτό αρχείου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.