Υπόθεση revenge porn: Είχαν χωρίσει τα ροζ αρχεία σε κατηγορίες – Τα εκβιαστικά μηνύματα που σοκάρουν

Από την ογκώδη συλλογή των 1.000 φωτογραφιών και βίντεο, επιτήδειοι «ψάρευαν» τα θύματά τους. Ανυποψίαστες νεαρές γυναίκες που δεν γνώριζαν πως οι προσωπικές τους στιγμές έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο…

Σε κλειστές ομάδες του Telegram, που έφταναν μέχρι και τα 1.330 μέλη, χρήστες με ψευδώνυμα πόσταραν γυμνές φωτογραφίες κοριτσιών, αναζητώντας περισσότερο υλικό.

«Παίζει να έχει κάποιος όλες τις φώτο από αυτή; Τις ψάχνω πολύ καιρό αλλά τίποτα…». Το συγκεκριμένο αίτημα είδαν περισσότεροι από 130 χρήστες που ήταν συνδεδεμένοι εκείνη την ώρα στην σελίδα. Κάποιοι άνδρες κρυμμένοι και πάλι πίσω από ψευδώνυμα όπως Μήτσος ή Σούπερ Μάριο ζητούν περισσότερες πληροφορίες για να εντοπίσουν το μικρό κορίτσι, που εμπιστεύτηκε τον λάθος άνθρωπο και κάπως έτσι βρέθηκε να φιγουράρει εν αγνοία της σε ροζ σελίδες.

Άπαξ και την εντοπίσουν, πάλι μέσα από ψεύτικα προφίλ θα της στείλουν απανωτά μηνύματα στα social media, όπως έκαναν σε μια 22χρονη κοπέλα από την Πάτρα.

«Μου ερχόντουσαν μηνύματα απανωτά. Από ανθρώπους που δεν τους γνώριζα και δεν με ξέρανε. Με κακοχαρακτηρίζανε με αισχρόλογα», δήλωσε θύμα του revenge porn.

Κάποιοι δεν θα μείνουν στα αισχρόλογα και θα το πάνε ένα βήμα παρακάτω. Στις απειλές…

«Μου έστελναν κι άλλοι ότι “αν δεν μου στείλεις κι άλλες, θα σε κάνω ξεφτίλα με τις φωτογραφίες σου. Θα τις στείλω παντού”».

Η στιχομυθία είχε ως εξής:

-Στείλε ό,τι λέω.
-Όχι δεν θέλω.
-Εφόσον δεν στέλνεις, ανεβάζω κι αυτά που έχεις στείλει ήδη. Θα σε κάνω ρόμπα παντού.

«Μου έστελναν μηνύματα από άκυρα προφίλ, μου έφτιαχναν διάφορα προφίλ στο Tinder. Είναι μια εφαρμογή – αν τη γνωρίζετε- γνωριμιών. Και μου έστελναν στο facebook ότι μιλάμε και χάθηκες», ανέφερε θύμα revenge porn.

Τις κατηγοριοποιούσαν
Το έγκλημα ήταν τόσο καλά οργανωμένο που μερικοί είχαν φτάσει στο σημείο μέχρι και να χωρίσουν σε κατηγορίες το ροζ υλικό που εμπλουτιζόταν κάθε μέρα από τα μέλη των κλειστών ομάδων.

«ΟΙ ΧΟΝΤΡΕΣ. Η ομαδική είναι μόνο για τις χοντρές κορμάρες. Στείλτε Ελληνίδες και από το εξωτερικό. Πρέπει να είναι άτομα 18+».

Άλλες τις κατηγοριοποιούσαν ανάλογα με την περιοχή όπως στην ομάδα «ΧΑΝΙΩΤΙΣΣΕΣ».

«Σε επικοινωνία να κατεβούν και «τι είναι αυτά τα πράγματα» έχουν γίνει και κάποιοι εκβιασμοί αλλά έμμεσοι και δεν τα κατεβάζουν. Είτε ο πρώην μου λέει «έλα να βρεθούμε από κοντά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε» τέτοιου τύπου εκβιασμοί», ανέφερε θύμα revenge porn.

Περισσότερες από 140 γυναίκες έχουν πέσει θύματα αυτού του μαζικού revenge porn που έχει συνταράξει τη χώρα. Άλλες έχουν φτάσει ένα βήμα πριν από την αυτοκτονία.

«Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι την αυτοκτονία. Δεν αντέχω άλλο», δήλωσε η 21χρονη Κέλλυ.

Κι άλλες δυσκολεύονται να εμπιστευτούν ξανά έναν νέο σύντροφο.

«Δεν έχω ξανακάνει σχέση από τότε. Δύσκολα εμπιστεύομαι πια ανθρώπους», είπε η 28χρονη Σοφία.

Οι εμπλεκόμενοι κινδυνεύουν με φυλάκιση έως και 8 έτη, μια ποινή που δεν αφορά μόνο εκείνους που κατέγραψαν το παράνομο υλικό αλλά και εκείνους που το διακινούν από κινητό σε κινητό.

«Ζω σε μία ψυχική φυλακή»
Η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, μετέφερε στο MEGA τα συγκλονιστικά λόγια μίας νεαρής κοπέλας που ήταν ανάμεσα στα θύματα του revenge porn.

«Μία από αυτές τις κοπέλες μου έκανε μία δήλωση ψυχής, ότι μπορεί να μην έχει κακοποιηθεί σωματικά, αλλά είναι σαν να βιάζουν κάθε μέρα τη ψυχή της. «Ζω σε μία ψυχική φυλακή και εύχομαι το κορίτσι αυτό που βλέπω και σήμερα στις φωτογραφίες να ήταν νεκρό». Φαντάζεστε τι είναι αυτό να σας το λέει ένα παιδί 22 ετών;», είπε.

Μάλιστα, η ίδια ανέφερε πως υπήρξε ένα περιστατικό όπου μία κοπέλα ανακάλυψε πως ο σύντροφός της αντάλλασσε υλικό από τις προσωπικές τους στιγμές με άλλα άτομα επί πληρωμή.

megatv.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.