Υπόθεση Βαλυράκη: Το πόρισμα ανατρέπει τα δεδομένα

Παραδόθηκε από τα Eγκληματολογικά Eργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ στο Λιμενικό πόρισμα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του 78χρονου πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχουν «ίχνη» για εμπλοκή αλιευτικού σκάφους.

Το πόρισμα που συντάχθηκε την 1η Μαρτίου 2021 από το Τμήμα Φυσικών και Χημικών Εξετάσεων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων προστίθεται σε σειρά στοιχείων και μαρτυριών που φαίνεται να «διαγράφουν» οριστικά το σενάριο για ύπαρξη δεύτερου σκάφους στο τραγικό συμβάν ή και για εμπλοκή του στον θάνατο του γνωστού πολιτικού.

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου και από την κρίσιμη ιατροδικαστική έρευνα διαπιστώνεται ότι το εύρος των κυκλικών κακώσεων που είχε στο σώμα του ο άτυχος 78χρονος πολιτικός αντιστοιχούν στο μέγεθος της προπέλας του φουσκωτού σκάφους του. Κάτι που φαίνεται να μην επιβεβαιώνει εκτιμήσεις τεχνικών συμβούλων που θεωρούσαν «αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο».

Το φουσκωτό όπου επέβαινε ο Σήφης Βαλυράκης

Υπενθυμίζεται ότι ο 77χρονος πολιτικός βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2021 στην περιοχή Πεζονήσι της Ερέτριας. Νωρίτερα, το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαινε, εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή της νησίδας «Αγία Τριάδα».

Δείτε ακόμα:  Νέα Ερυθραία! Συγκλονίζει η μητέρα του τραυματία: «Του λέω σκοτώνεις το παιδί μου;» «Καλά τους έκανα» απάντησε ο δράστης!

Η εικόνα που είχε δημιουργηθεί ήταν ότι ο 78χρονος πρώην υπουργός έχασε την ισορροπία του, έπεσε στη θάλασσα χωρίς να απενεργοποιήσει τη μηχανή του φουσκωτού του διότι δεν «φορούσε» ειδικό μοχλό ασφαλείας. Έτσι το φουσκωτό του άρχισε να πραγματοποιεί ακυβέρνητο «κύκλους» και σε αυτήν την πορεία χτύπησε τον Σήφη Βαλυράκη που ίσως επιχείρησε να ανέβει πάλι στο φουσκωτό του.

Η ασαφής μαρτυρία

Όμως, την επόμενη ημέρα εμφανίσθηκε 40χρονος ιδιώτης, ο οποίος υποστήριξε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν στο «Νησί των Ονείρων» στην Ερέτρια κι είδε σε απόσταση περίπου 300-500 μέτρων, μέσα στη θάλασσα, το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη να έχει προσεγγισθεί από αλιευτικό σκάφος με τον χειριστή του να ζητά τον λόγο από τον πρώην υπουργό γιατί ψάρευε στην περιοχή. Συμπλήρωσε ότι το αλιευτικό, λίγο μετά, έκανε κύκλους γύρω από το φουσκωτό προκειμένου να προκαλέσει κυματισμούς.

Δείτε ακόμα:  Πέραμα: Συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία οι 7 αστυνομικοί - Τι έδειξε εξέταση στο νεκρό

Έτσι λοιπόν προκειμένου να διαλευκανθεί τι είχε συμβεί, ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ στις 28 Ιανουαρίου 2021, η κρίσιμη εξέταση για ανίχνευση υλικών στη στολή δύτη που φορούσε ο Σήφης Βαλυράκης για να διαπιστωθεί αν είχε ίχνη από «μουράβια» (ειδική βαφή στην καρίνα των αλιευτικών πλοίων για να μην προσκολλώνται οι θαλάσσιοι μικροοργανισμοί κι υπάρχουν διαβρώσεις).

Όμως, στο πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που παραδόθηκε προ τριημέρου στο Λιμενικό, αναφέρεται ότι δεν εντοπίσθηκε κανένα ίχνος της αντιδιαβρωτικής ουσίας στην στολή του 78χρονου πολιτικού. Ακόμη, στο πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ σημειώνεται ότι από τα σημεία κοπής της στολής του Σήφη Βαλυράκη δεν ανιχνεύθηκε άλλο υλικό (με το δεδομένο ότι η μεταλλική προπέλα του φουσκωτού δεν αφήνει ίχνη χρώματος κι ιδίως μέσα στο νερό).

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα - Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

flash.gr