Άνοιξε η κυνηγητική περίοδος στη Ραφήνα! Ντουφεκιές από «όλους και για όλους»


Τοπίο στην ομίχλη τα δημοτικά στη Ραφήνα, αλλά οι ντουφεκιές δίνουν και παίρνουν»! Όλα δείχνουν ότι ξεκίνησε και επίσημα η κυνηγητική περίοδος.

Mετρήστε ντουφεκιές και μάλιστα από πολλούς… κυνηγούς.  Υπάρχουν οι ντουφεκιές τύπου «μπαμ και κάτω», ντουφεκιές «στο δόξα πατρί ή στο ψαχνό» και ντουφεκιές «που σε πονεί και που σε σφάζει»!

Αααα έχουμε και τις επαναληπτικές βολές. Εκεί το μυαλό σου πάει κατ΄ευθείαν στην κόντρα Μώρου-Ζαφειρόπουλου. Προβλέψιμοι μεν, αλλά ποτέ δεν πλήττεις. Ενίοτε δε, οι βολές του ψηλού, φεύγουν και δεξιά του προέδρου. Οι κακές γλώσσες λένε πως εκεί σημαδεύει. Αυτός είναι ο στόχος του, διατυμπανίζουν, αλλά τα πυρά πέφτουν πρώτα στο κέντρο. Από καιρό έχει σημάνει «πυρ κατά ριπάς».

Σε ένα θέμα βέβαια έχει δίκιο ο Ζαφειρόπουλος. Στους απόντες. Άσχετο αν όλοι κάνουν τα στραβά μάτια και κοιτούν λοξά, μην τους πάρουν τα σκάγια. Είδατε πως «γέμισαν» οι καρέκλες της αντιπολίτευσης. Για κανα τρίμηνο, όχι για πολύ! Τελικά πρέπει να πέσουν κανα δυό προειδοποιητικές ντουφεκιές για να σημάνει συναγερμός.

Παντού πέφτουν τα σκάγια, αλλά ο πρόεδρος έχει απενεργοποιήσει την καραμπίνα του. Όταν όμως βρίσκεσαι σε περίοδο κυνηγιού, υπάρχουν μεν κανονισμοί, που πρέπει να εφαρμόζονται, αλλά εκείνος πιστεύει ότι απαγορεύεται η χρήση των φυσιγγίων. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε κύριε πρόεδρε. Και το «να με καταγγείλετε» σε πολλούς ήχησε άσχημα.

Προσφάτως έριξε και την πρώτη του ντουφεκιά ο Δήμαρχος Βαγγ. Μπουρνούς κι έστειλε πλαγίως, αλλά εμμέσως πλην σαφώς,  μήνυμα περί σύνθεσης, κοινών και αντίθετων πορειών… Το πιάσατε το υπονοούμενο φαντάζομαι. Ακούστηκε το «μπαμ» πάντως. Έκανε κρότο. Τουλάχιστον εγώ το άκουσα. Δεν ξέρω εσείς αγαπητοί αναγνώστες μου.

Πάντως τα ντουφέκια βγήκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης όταν η αντιπαράθεση χτύπησε κόκκινο με τον Δήμαρχο και τον Δαμιανό Φαφούτη. Μονομαχία στο Ελ Πάσο της Ραφήνας.

O Θ. Αδαμόπουλος έχει «σιγήσει» εδώ και πολύ καιρό. Δεν θα ακούσετε ούτε μία ντουφεκιά από τα λημέρια του!

Στο δσ της Τρίτης όμως κι ο αντιδήμαρχος Αντ. Παλπατζής ήρθε ζωσμένος με πυρομαχικά κι άρχισε να «βαράει» στο ψαχνό. Ποια πλειοψηφία; Και να η άρνηση, και να η αντιπρόταση και να δεν έβγαιναν τα κουκιά. Μόνο «στ΄άρματα, στ΄αρματα» δεν φώναξαν κάποιοι! Αλήθεια ποια έκανε την εισήγηση;

Λίγες μέρες πίσω, η επίσης αντιδήμαρχος Δήμητρα Τσεβά, η οποία ντουφέκιζε πολύ καιρό πριν, με συνθηματικά στους τοίχους, τους ιντερνετικούς, έριξε μια τελειωτική ντουφεκιά που όποιος την «έφαγε» πήγε αδιάβαστος. Τα είχαμε γράψει εμείς εδώ. Περί αχαριστίας και φιλίας 40 ετών που χάθηκε στην πορεία κλπ κλπ. Ποιον στόχευε; Θα έρθει και η στιγμή της αποκάλυψης.

Ο Γεράσιμος (Μάκης) Βουδούρης δεν έχει πρόβλημα. Ντουφεκίζει τα τελευταία δυόμιση χρόνια αν δεν κάνω λάθος, τραβώντας τον μοναχικό δρόμο που δεν επέλεξε, αλλά δεν έχει πρόβλημα απ΄ότι φαίνεται να τον ακολουθήσει. Η τελευταία του ντουφεκιά ήταν για μοναξιές και θλίψη για την παράταξη.

Η Αμαλία Τόκα αυτοντουφεκίστηκε (κάτι σαν αυτογκολ στο ποδόσφαιρο) μάλλον, γιατί οι πληροφορίες λένε πως για τον Σύριζα αποτελεί «ξένο σώμα». Θέλουν πιο δυναμική παρουσία και με έξωθεν καλή μαρτυρία εις την κοινωνίαν. Ποιος συγκεντρώνει αυτά τα προσόντα, μόνο εκείνοι ξέρουν.

Στον διαδικτυακό ντουφεκισμό αρέσκεται ο Ανδρέας Βασιλόπουλος. Ο οποίος πυροβολάει κατά καιρούς, αλλά θάθελε να είχε κι άλλους πιστολέρο στην μεριά του. Ναι, δεν θα έλεγε όχι και για συνεργασία άλλων αρματωμένων (τύπου Σαντ), όπως και για πιο ψηλά, αρχιπιστολέρο δηλαδή. Μόνο που εκεί ακόμα είναι νωρίς και δεν ξέρουμε κατά πόσο θέλουν κι εκείνοι.

Περισσότερες… ντουφεκιές προσεχώς.

ΒΑΓΓ. (με ένα ΒΟΥ, ένα Α, και δύο ΓΟΥ)

 

Διαβάστε επίσης