Αποκλειστικό: Πως οι άνδρες του Τ.Α Ραφήνας έφτασαν στα ίχνη της δεύτερης γενιάς της «μαφίας των Ρομά»

Την σημαντικότερη ίσως επιτυχία στα χρονικά του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας, πέτυχαν οι άνδρες του Δημήτρη Δελτσίδη, οι οποίοι κατάφεραν και έφτασαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην σύλληψη 7 ημεδαπών κακοποιών, ηλικίας από 26 έως 47 ετών, που αποτελούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που έχει πλέον ονομαστεί ως η “δεύτερη γενιά της μαφίας των Ρομά”.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iRafina.gr, όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο στο Πικέρμι και πιο συγκεκριμένα στη Διώνη και το Ντράφι.

Οι δράστες, που κατηγορούνται για τουλάχιστον 31 κλοπές από οικίες, 2 ληστείες σε βάρος ενοίκων κατοικιών, 17 κλοπές πινακίδων από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ακόμη μία κλοπή σε αυτοκίνητο, είχαν βάλει στο στόχαστρο τους το Πικέρμι, αφού οι περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορούνται, σημειώθηκαν στη Διώνη και το Ντράφι.

Οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας, μετά από συντονισμένες ενέργειες, κατάφεραν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να οδηγήσουν τελικά τους κακοποιούς στην δικαιοσύνη.

Ο αρχηγός της σπείρας, ήταν περιφερειακό μέλος στην πρώτη μεγάλη συμμορία των Ρομά, και είχε συλληφθεί τότε αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τα υπόλοιπα μέλη αποτελούν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του irafina.gr, μία μίξη ατόμων με βεβαρημένο παρελθόν, αφού έχουν κατηγορηθεί και παλαιότερα, ενώ στη συμμορία είχαν προστεθεί και νέα μέλη.

Από τους επτά, οι πέντε αποτελούσαν τα επιχειρησιακά μέλη της σπείρας, ενώ οι υπόλοιποι τα λεγόμενα υποστηρικτικά.

Τα λεγόμενα “επιχειρησιακά” αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, ήταν ειδικά τροποποιημένα, ώστε να μπορούν να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες σε περίπτωση που εντοπιστούν.

Οι δράστες, έχοντας ως ορμητήριο περιοχές της Δυτικής Αττικής, δρούσαν πρωινές και απογευματινές ώρες και επέλεγαν πολυτελείς μονοκατοικίες σε περιοχές κυρίως, του Πικερμίου, του Διονύσου, της Παλλήνης, των Σπάτων της Παιανίας, αλλά και Δυτικής Αττικής, ως στόχους, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω τεχνάσματα:

Αρχικά, χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι των οικιών για να βεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων τους και σε περίπτωση που κάποιος απαντούσε, επικαλούνταν κάποια δικαιολογία, σε περίπτωση που κάποιος από τους ενοίκους, δεν απαντούσε έγκαιρα δεν δίσταζαν να τους ακινητοποιούν με την απειλή όπλου, εφόσον ήταν ανήλικοι ή ηλικιωμένοι, προξενούσαν σημαντικές φθορές σε πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα, ενώ σε περίπτωση που υπήρχε συναγερμός φρόντιζαν για την απενεργοποίησή του.

Επιπλέον, για την παρεμπόδιση του έργου των ανακριτικών Αρχών, τα μέλη της οργάνωσης κατά την παράνομη δράση τους φορούσαν κουκούλες, προκειμένου να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ για τις μετακινήσεις τους διέθεταν και χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, με κλεμμένες πινακίδες από τυχαία οχήματα, που ήταν σταθμευμένα κοντά στον τόπο διαμονής τους ή στην περιοχή που δρούσαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των (19.860) ευρώ,
(2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
(21) χρυσές λίρες και (2) φύλλα χρυσού βάρους πέντε γραμμαρίων το καθένα,
(27) ρολόγια, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων,
(2) κυνηγητικά όπλα,
πληθώρα καρτών sim και διάφορα έγγραφα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.