Νέα σελίδα για τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος

Από σήμερα, σημαδιακή ημερομηνία, σε νέα εποχή μπήκε ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος. Οι δυνάμεις διατήρησης των βόθρων και της ανέφικτης λύσης, πήραν σαφές μήνυμα.

Η ανάπτυξη και ο πολιτισμός σύντομα θα γίνουν κτήμα του Δήμου. Όσο και να πολέμησαν και να πολεμούν υπέρ της μιζέριας, της υπανάπτυξης και του σκοταδισμού, ηττήθηκαν κατά κράτος και πλέον δεν έχουν ερείσματα ύπαρξης.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσθέσουμε στα συν της βραδιάς, την επιτυχημένη παρουσία της νέας προέδρου του ΔΣ, κ. Μαρίας Ζήση, που παρότι προκλήθηκε πολλές φορές, τη διεξήγε άψογα και αντικειμενικά, μια δύσκολη ομολογουμένως συνεδρίαση.

Η χθεσινή εμφάνιση της ήρε τις επιφυλάξεις πολλών συναδέλφων της και δικαίωσε την επιλογή του δήμαρχου. Όμως, το παρών που ακούστηκε από τα χείλη της -ισοδυναμεί με άρνηση- έδειξε ότι παραμένει δέσμια παλαιοτέρων θέσεων και αρνητής της τεχνολογικής εξέλιξης. Ας ελπίσουμε σε γρήγορη αναθεώρηση.

Από την παράταξη του δήμαρχου, απουσίαζαν οι κ. κ. Κρόκος Νικόλαος, Δονάτος Γκέλιας, Μπέκας Γεώργιος και Φύτρος Αντώνιος. Ενώ, ο πρώην δήμαρχος κ. Τυράκης διατηρώντας τη δυσαρέσκεια του συντάχθηκε με τους αρνητές-τρεις- της παράταξης ΑΝΑΣΣΑ. Πιο απλά, επιβεβαίωσε τη λαϊκή παροιμία «τρεις κι ο κούκος». Όχι ψήφισε και ο ανεξάρτητος Σημ. Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Γρηγορόπουλος.

Η απουσία των τεσσάρων στελεχών της διοικούσας παράταξης, από ένα τόσο σοβαρό και καθοριστικό για την ανάπτυξη του Δήμου θέμα είναι εντελώς αδικαιολόγητη, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας. Όπως απόλυτα δικαιολογημένη είναι η απουσία κ. Πέτρου Πουλάκη από την παράταξη του τέως δήμαρχου κ. Χρήστου Μάρκου.

Τελικά: παρόντες στην ψηφοφορία 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ψήφισαν ΝΑΙ 21. ΟΧΙ 5, και, 1 παρών. Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιώργος Αργυρός από την παράταξη του κ. Χρήστου Μάρκου, απεχώρησε πριν τη λήξη της συνεδρίασης, που έσπασε κάθε ρεκόρ. Τελείωσε τις 3:00 το πρωί.

Δημήτρης Πνευματικάτος

Δείτε επίσης
iRafina