Εξελίξεις στο γήπεδο του ΠΑΟ: Ορίζεται νέο ΔΣ στην «Διπλή Ανάπλαση ΑΕ»

Κινητικότητα στην… ξεχασμένη εταιρία ειδικού σκοπού “Διπλή Ανάπλαση ΑΕ”, σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, την Πέμπτη 5/2.
Με εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, συζητήθηκε ο ορισμός των 5 μελών στο 7μελές ΔΣ της εταιρίας, που υποχρεούται να ορίσει ο Δήμος. Τα άλλα 2 μέλη ορίζονται από την Εθνική Τράπεζα, η οποία είναι ο συνεταίρος στη “Διπλή Ανάπλαση ΑΕ”.

Η πλειοψηφούσα παράταξη πρότεινε τους κυρίους Αβραντίνη, Καστανάκη, Λυμπερόπουλο και την κυρία Μπάτσου, ενώ κατόπιν πρότασης της «Ανοιχτής Πόλης», σύσσωμη η αντιπολίτευση στήριξε ως πέμπτο υποψήφιο τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του “Παναθηναϊκού Κινήματος”, Νίκο Αβραμίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση τον κ. Αβραντίνη, οι άλλοι τέσσερις ψηφίστηκαν ομόφωνα από το συμβούλιο, ενώ ο μοναδικός εν ενεργεία σύμβουλος είναι ο Νίκος Αβραμίδης.

Η Έκτακτη Γενική συνέλευση της Εταιρίας και ο ορισμός του νέου Δ.Σ. θα γίνει το προσεχές διάστημα.

Στενοί συνεργάτες του Καμίνη

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα που μεταδίδει ειδήσεις γύρω από την ομάδα του Παναθηναϊκού, prasinanea.gr, «κύκλοι από την Πλατεία Κοτζιά επιχειρούσαν να θολώσουν τα νερά αναφορικά με το νέο ΔΣ και την ξαφνική απόφαση του Γιώργου Καμίνη να ασχοληθεί προσωπικά με το ζήτημα. Όπως ανέφεραν, η θητεία του ΔΣ πρέπει να ανανεώνεται, προκειμένου να μην καταστεί ανενεργή η εταιρία και οι δραστηριότητες της».

Ωστόσο, η επιλογή των μελών που πρότεινε η πλειοψηφία έχει ενδιαφέρον, αφού όλοι τους αποτελούν έμπιστα πρόσωπα του Δημάρχου Αθηναίων. Ο κ. Αβραντίνης είναι τέως αντιδήμαρχος επί Καμίνη, ο κ. Καστανάκης είναι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, η κ. Μπάτσου είναι η πρόεδρος του ΟΡΣΑ και ο κ. Λυμπερόπουλος είναι ο οικονομικός σύμβουλος του Δημάρχου…
Επίσης, αξιοσημείωτη είναι η δυσαρέσκεια που επέδειξε η πλειοψηφία όταν η παράταξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη πρότεινε ως υποψήφιο τον Νίκο Αβραμίδη, έναν γνώστη του ζητήματος και άνθρωπο παναθηναϊκής απόχρωσης.

Εκκαθάριση της εταιρίας

Ορισμένες πληροφορίες που επικαλείτει η ίδια ιστοσελίδα, αναφέρουν ότι το νέο ΔΣ θα αναλάβει την υποχρέωση να εκκαθαρίσει την εταιρία, σηματοδοτώντας και επίσημα το τέλος της Διπλής Ανάπλασης ως πρότζεκτ. Για την ώρα, δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο νόμος της ΔΑ θα παραμείνει σε ισχύ, ανεξάρτητα με τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Άλλες πηγές πληροφόρησης τη συνδέουν με την επικείμενη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στο αίτημα της Τεχνικής Εταιρίας “Μπάμπης Βωβός” για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Υπενθυμίζεται ότι εάν γίνει αποδεκτή, το υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό θα περάσει στην κατοχή των τραπεζών Alpha και Πειραιώς.

Όπως τονίζεται από εμπλεκόμενους στο ζήτημα, μία σειρά ακινήτων που είχε στην κατοχή του ο Δήμος στο παλιό οικόπεδο της ΕΤΜΑ, επέστρεψαν στην κυριότητα της ΕΤΕ, η οποία σε συνεργασία με τις δύο νέες ιδιοκτήτριες τράπεζες του Mall, σχεδιάζει την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης χωρίς την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Άλλωστε, πρόσφατα η κατασκευαστική εταιρία Dimand SA, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Δημήτρη Ανδριόπουλου, με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου του Δήμου της Αθήνας στη Διπλή Ανάπλαση, κατέθεσε μία πρόταση αξιοποίησης του χώρου που αρχικά προοριζόταν για τη γηπεδική εγκατάσταση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.