«Ένας άλλος κόσμος»: Ο Παπακαλιάτης επιστρέφει με μια αριστουργηματική ταινία

Το Ελληνικό σινεμά όχι μόνο έχει αποφασίσει πως δεν είναι είδος προς εξαφάνιση, αλλά φέτος αποδεικνύει περίτρανα πως έχει να επιδείξει παραγωγές που γεμίζουν τις κινηματογραφικές αίθουσες και εισπράττουν επάξια διθυραμβικές κριτικές.

Από σήμερα 17 Δεκεμβρίου το κινηματογραφόφιλο κοινό θα υποδεχτεί τη νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ένας άλλος κόσμος» και όλα δείχνουν πως μιλάμε για μία ακόμη επιτυχία που θα σπάσει τα κοντέρ.


Η νέα ερωτική ταινία του Παπακαλιάτη είναι «μια τριλογία με κοινό φινάλε, η οποία ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα του σήμερα«, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος ο δημιουργός. Οι τρεις ιστορίες ενώνουν Έλληνες και ξένους πολίτες σε μια Αθήνα που βράζει, ανακατεύοντας ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και το εργασιακό, αλλά κυρίως τον έρωτα, μέσα από την οπτική τριών γενεών που πολεμούν να αντέξουν μια σκληρή πραγματικότητα.

Μετά την πρώτη κινηματογραφική του δουλειά, το «Αν», έρχεται τώρα με ένα καστ που έχει συζητηθεί για πολλούς λόγους. Εκτός από τον πρόωρο και αιφνίδιο χαμό του ξεχωριστού Μηνά Χατζησάββα, που δίνει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα J. K. Simmons.


Στη συνέντευξη τύπου της ταινίας «Ένας άλλος κόσμος», ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με την τριπλή ιδιότητα του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και πρωταγωνιστή μίλησε για το νέο του cine παιδί. «Ήθελα να γράψω μια ιστορία όπου ο βασικός εχθρός, το βασικό εμπόδιο θα είναι μια πραγματικότητα κοινωνική – πολιτική, η οποία και θα καθορίζει τα πράγματα. Αυτό ήταν η μεγάλη πρόκληση για μένα, πώς να το δομήσω όλο αυτό, πώς να το φτιάξω, πώς να το συνθέσω. Κατά κάποιο τρόπο είναι Έρωτας vs Πολιτικής.


Η ταινία χρειάστηκε δυόμιση χρόνια για να ετοιμαστεί. Ήταν μια παραγωγή που είχε πολλές απαιτήσεις. Επτά πρωταγωνιστές, δύο γλώσσες, πολλούς διαφορετικούς χώρους και βέβαια η πραγματικότητα της χώρας μας, εξαιτίας της οποίας πολλές φορές τα πράγματα καθυστερούσαν. Είναι μια ταινία που γυρίστηκε σε τρία μέρη, δηλαδή ουσιαστικά την αντιμετωπίσαμε σαν τρείς διαφορετικές ταινίες», δήλωσε, προετοιμάζοντάς μας για μια ιδιαίτερης ευαισθησίας και προσέγγισης ταινία.

Από τις 17 Δεκεμβρίου μη χάσετε τη δεύτερη αριστουργηματική ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ένας άλλος κόσμος», σε συμπαραγωγή ΟΤΕ ΤV.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Cast: J.K. Simmons, Μαρία Καβογιάννη, Andrea Osvart, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Tawfeek Barhom, Μηνάς Χατζησάββας, Νίκη Βακάλη
Φιλική Συμμετοχή: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Νίκος Χατζόπουλος, Δημήτρης Λιγνάδης, Ματθαίος Κοροβέσης

Πηγή: jenny.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.