Ασφαλίστε Απόλυτα τις Ηλεκτρονικές Συσκευές σε Σπίτι με Παιδιά

Προφυλάξτε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας από τα παιδιά σας (και το αντίστροφο) με αυτούς τους σίγουρους τρόπους.

Μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι που μόλις αγοράσατε το καινούργιο σας tablet αλλά επίσης πρέπει να ξέρετε πως αν έχετε παιδιά, τότε αυτά είναι το ίδιο ενθουσιασμένα με εσάς – και πολύ λιγότερο προσεκτικά με το εύθραυστο θαύμα της τεχνολογίας που ακριβοπληρώσατε.

Αγοράστε γερά αξεσουάρ και θήκες Μπορεί μια λεπτή θήκη να δείχνει πιο σικ πάνω σε ένα κινητό ή τάμπλετ αλλά αν στο σπίτι σας υπάρχουν παιδιά, τότε καλύτερα να επιλέξετε πιο δυνατά αξεσουάρ για τις συσκευές σας. Αν το παιδάκι σας είναι σε μια φάση που θέλει να βάζει τα πάντα μέσα στο στόμα του, τότε επιλέξτε μη τοξικές θήκες για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Αγοράστε ανθεκτικές, αδιάβροχες και κυρίως μη τοξικές θήκες.

Επιλέξτε αδιάβροχες θήκες Τα παιδιά έχουν συνήθως μια πολύ καλή σχέση με το νερό και τους αρέσει να βρέχουν πράγματα ή για παράδειγμα να πετάνε κινητά μέσα σε μια λεκάνη με νερό ή στη θάλασσα για να δούνε τι θα πάθουν. Αν δεν θέλετε να βιώσετε αυτή την εμπειρία τότε φροντίστε να αγοράσετε αδιάβροχες θήκες για τα κινητά και τα τάμπλετ σας.

Τι να κάνετε αν το παιδί σας βρέξει το κινητό σας.

Με το που βραχεί το κινητό σας, κλείστε το κατευθείαν και βγάλτε αμέσως την μπαταρία και την κάρτα sim. Σκουπίστε τα όλα καλά με ένα βαμβακερό πανάκι και βυθίστε το κινητό σε ένα μπολ γεμάτο με ρύζι. Το ρύζι έχει την ικανότητα να απορροφάει την υγρασία. Αφήστε τη συσκευή μέσα στο ρύζι για όλο το βράδυ και μην ανοίξετε το κινητό σας αν δεν περάσουν 24 ώρες από το περιστατικό. Μετά δοκιμάστε το ανοίξετε. Ίσως και να έχετε γλιτώσει το καινούργιο κινητό.

Ελέγξτε τη χρήση που κάνουν τα παιδιά σας σε κινητά και τάμπλετ με το κατέβασμα ειδικών εφαρμογών

Χρησιμοποιήστε προστασία οθόνης Η προστασία οθόνης είναι πολύ σημαντική για τις ηλεκτρονικές συσκευές που έρχονται σε επαφή με παιδιά. Τα παιδιά είναι αρκετά άγαρμπα και μπορεί να γρατζουνίσουν τις οθόνες. Μπορείτε να βρείτε ζελατίνες που θα τις προστατεύσουν σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών αλλά και στο ίντερνετ σε πολύ οικονομικές τιμές.

Δείξτε στα παιδιά σας πώς να καθαρίζουν τις συσκευές Διδάξτε στα παιδιά σας πώς να καθαρίζουν το κινητό ή το τάμπλετ παίρνοντας ένα ειδικό πανάκι ή σπρέι για οθόνες. Βάλτε τα καθαριστικά σε κάποιο σημείο που να μπορούν να τα βρίσκουν εύκολα και δείξτε τους πώς να το κάνουν μόνα τους. Αν δεν τους δείξετε τον σωστό τρόπο τότε ίσως ανακαλύψουν δικούς τους τρόπους καθαρισμού που δεν θα σας αρέσουν καθόλου.

Προσθέστε ζελατίνη σε τάμπλετ και κινητά για να αποφύγετε τις γρατζουνιές.

 

Επιβάλλετε το καλό πλύσιμο χεριών Τα παιδιά συνήθως πιάνουν εκατοντάδες πράγματα μέσα στη μέρα (πολλά από τα οποία δεν είναι καθόλου καθαρά) και στη συνέχεια πιάνουν με τα λερωμένα χεράκια τους τις αγαπημένες σας συσκευές. Διδάξτε τα να πλένουν πάντα τα χέρια τους πριν πιάσουν το κινητό ή το τάμπλετ και βάλτε σε διάφορα σημεία του σπιτιού υγρά μαντηλάκια για να τα διευκολύνετε.

Βάλτε κανόνες Επιτρέψτε στα παιδάκια σας να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρικές συσκευές αλλά με κανόνες. Βάλτε τους κάποιο χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές και μάθετέ τα να τις βάζουν σε συγκεκριμένο σημείο μετά τη χρήση ώστε να μπορείτε να τα βρίσκετε εύκολα.

Χρησιμοποιήστε passwords Καλοί οι κανόνες αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά καλό είναι να είμαστε επιπλέον προστατευμένοι. Βάλτε κωδικούς σε λογαριασμούς που δεν θέλετε να μπούνε τα παιδιά σας και προσθέστε κωδικό ξεκλειδώματος σε κινητά και τάμπλετ ώστε να μην τα χρησιμοποιούν χωρίς επίβλεψη.

Βάλτε κωδικούς στις ηλεκτρονικές συσκευές για να μην μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν χωρίς έλεγχο τα παιδιά σας

Απενεργοποιήστε τις επιλογές αγοράς Τα πιο πολλά τάμπλετ και κινητά έχουν στις ρυθμίσεις τους την επιλογή να μην μπορούν να γίνουν αγορές μέσω των συγκεκριμένων συσκευών. Απενεργοποιήστε τις ώστε να μην μπορεί το παιδί σας ακόμα και κατά λάθος να αγοράσει πράγματα μέσω της κάρτας σας.

Κατεβάστε εφαρμογές που θα προστατέψουν τα παιδιά σας Υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να σας δείξουν σε ποια sites μπήκε το παιδί σας, τι μηνύματα έστειλε και τι έκανε στο κινητό ή το τάμπλετ σας με κάθε λεπτομέρεια. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές που κλειδώνουν το κινητό όταν το παιδί χρησιμοποιήσει τη συσκευή για παραπάνω χρόνο από όσο του επιτρέψατε. Βρείτε τις εφαρμογές που καλύπτουν τις δικές σας ανάγκες και εγκαταστήστε τις στις συσκευές σας.

Πηγή: spirossoulis.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.