Έρχεται «ελεγκτής γυμνού» για προστασία των ανηλίκων στο Instagram

Instagram: κάθε πιθανός «εγκληματικός» λογαριασμός δεν θα μπορεί να στέλνει προσωπικά μηνύματα σε λογαριασμό ανηλίκου

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Instagram, ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα στο μέσο αυτό κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την προστασία των ανηλίκων από τον εκβιασμό με γυμνές φωτογραφίες.

Οι πλατφόρμες ελέγχονται όλο και περισσότερο, στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την προστασία των ανηλίκων στο Διαδίκτυο.

Έρχεται «ελεγκτής γυμνού»

Σύμφωνα με την Le Monde, η Meta θα δημιουργήσει έτσι έναν «ελεγκτή γυμνού» στο κοινωνικό δίκτυο, που θα έχει οριστεί από προεπιλογή στους λογαριασμούς ανηλίκων, ο οποίος θα εντοπίζει αυτόματα εικόνες με γυμνό, οι οποίες λαμβάνονται στο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων της εφαρμογής και θα τις θολώνει.

«Με αυτόν τον τρόπο, ο παραλήπτης δεν εκτίθεται με ανεπιθύμητο τρόπο σε οικείο περιεχόμενο και έχει την επιλογή να δει αυτή την εικόνα ή όχι», εξηγεί στο «France Media Agency» ο Capucine Tuffier, υπεύθυνος για την προστασία των παιδιών στη Meta France.

Μηνύματα ευαισθητοποίησης σχετικά με τον εκβιασμό με φωτογραφίες σεξουαλικής φύσης, που ονομάζονται επίσης «sextortion» ( «σεξουαλικός εκβιασμός»), θα αποστέλλονται ταυτόχρονα στον αποστολέα και τον παραλήπτη των εικόνων, υπενθυμίζοντάς τους ότι αυτό το ευαίσθητο περιεχόμενο μπορεί να οδηγήσει σε στιγμιότυπα οθόνης (screenshot) και μεταφορές από κακόβουλα άτομα.

Επιπλέον, όταν ένας λογαριασμός έχει αναγνωριστεί από τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta ως πιθανή πηγή αυτού του είδους εκβιασμού, οι αλληλεπιδράσεις του με ανήλικους χρήστες θα περιορίζονται.

Επομένως, ένας πιθανός «εγκληματικός» λογαριασμός δεν θα μπορεί να στέλνει προσωπικά μηνύματα σε λογαριασμό ανηλίκου, δεν θα έχει πρόσβαση στην πλήρη λίστα των συνδρομητών του (οι λογαριασμοί των ανηλίκων είναι κρυμμένοι).

Πώς θα προστατεύονται ανήλικοι

Η Meta θα προειδοποιεί έναν νεαρό χρήστη εάν έχει έρθει σε επαφή με έναν πιθανό εκβιαστή. Στη συνέχεια, ο ανήλικος θα κατευθυνθεί στον ιστότοπο του Stop Sextortion και θα έχει πρόσβαση σε μια τηλεφωνική γραμμή διαχείρισης κρίσης σε συνεργασία με συλλόγους. Αυτά τα νέα μέτρα θα δοκιμαστούν από τον Μάιο σε λίγες χώρες στην Κεντρική και Λατινική Αμερική πριν από την παγκόσμια ανάπτυξη τους επόμενους μήνες.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.