Γεννάτε γιατί χανόμαστε! Ανησυχητικά τα στοιχεία για την Ραφήνα

Δυσάρεστα είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως από τις ληξιαρχικές πράξεις του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου που δείχνουν την ραγδαία αύξηση των θανάτων σε αντιστοιχία με τις μηδαμινές γεννήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Ληξιαρχείου, από το διάστημα της 1ης Ιανουαρίου με την 14η Απριλίου στην Ραφήνα στο σύνολο 70 ληξιαρχικών πράξεων, υπάρχουν 43 θάνατοι με μηδενικές γεννήσεις ενώ τελέστηκαν 16 γάμοι και εκδόθηκαν 11 διαζύγια.

Όσον αφορά το Πικέρμι στο ίδιο διάστημα υπήρξαν 1 θάνατος, 1 γέννηση, 1 γάμος και ένα σύμφωνο συμβίωσης με μηδενικά διαζύγια στο σύνολο των τεσσάρων ληξιαρχικών πράξεων.

Σε άλλους τέσσερις Δήμους της περιοχής παρατηρούνται… τα ίδια φαινόμενα.

Παρακάτω ο αναλυτικός πίνακας ανά Δήμο:

statistika lixiarxikon praxeon

Διευκρινίσεις από τον Βασ. Πιστικίδη

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Β. Πιστικίδη σχετικά με τις γεννήσεις και τους θανάτους που αφορούν τον Δήμο μας ανέφερε τα εξής:

Ο αριθμός των γεννήσεων είναι μικρός διότι η κάθε γέννηση δηλώνετε στο μαιευτήριο άρα οι Δήμοι που έχουν στην περιοχή τους μαιευτήρια παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά γεννήσεων π.χ ο Δήμος Αμαρουσίου κάτι που δεν ισχύει στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής από την στιγμή που δεν υπάρχει μαιευτήριο στην περιοχή.

Όσο αφορά τον αριθμό των θανάτων και την διαφορά που παρουσιάζεται μεταξύ της Ραφήνας και του Πικερμίου οφείλεται στο γεγονός ότι οι κηδείες πραγματοποιούνται στο κοιμητήριο της Ραφήνας λόγω έλλειψης χώρου στο μικρό ως γνωστόν κοιμητήριο του Πικερμίου. Αυτό έχει σαν συνέπεια να αυξάνεται ο αριθμός των δηλωθέντων θανάτων της περιοχής της Ραφήνας και να παραμένει μικρός στην Περιοχή του Πικερμίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.