Οι 7 πιο «καυτοί» παράνομοι έρωτες του κινηματογράφου

Παράνομοι εραστές, ρομαντικοί ή κατεστραμμένοι, φευγαλέοι και κρυφοί έρωτες, παράνομο πάθος και συγκρούσεις είναι μερικές από τις πιο διάσημες στιγμές στον κινηματογράφο. Αυτές είναι οι ταινίες-φάροι των παράνομων σχέσεων που πρέπει οπωσδήποτε να ξαναδείτε.

Match Point (2005)

matchpoint

Στη δραματική αυτή ταινία του Γούντι Αλεν, ένας φιλόδοξος άφραγκος νεαρός (Jonathan Rhys-Meyer) παντρεύεται από συμφέρον μια νεαρή της υψηλής κοινωνίας. Το πάθος του στρέφεται προς μια Αμερικανίδα σεξοβόμβα (Σκάρλετ Γιόχανσον) και διακινδυνεύει τα πάντα αν αποκαλυφθεί. Κάνουν παθιασμένα και παράνομα έρωτα κάτω από τη βροχή σε ένα λιβάδι και συγκλονίζουν. Τελικά, τη δολοφονεί για να γλιτώσει την οικογένειά του.

Η γυναίκα του γείτονα (1981)

lafemmedacote

Επτά χρόνια μετά τη σχέση πάθους που τους καταβρόχθισε, ο Μπερνάρ και η Ματίλντ, παντρεμένοι ο καθένας από την πλευρά του, ξαναβρίσκονται ως γείτονες σε μια σικ συνοικία της πόλης Γκρενόμπλ. Το παράνομο πάθος ξαναφουντώνει. Απορροφημένοι από μια φλόγα που δεν σβήνει, η Φανί Αρντάν και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ καθηλώνουν σε αυτή την ταινία του Φρανσουά Τριφώ. Ο σκηνοθέτης Τριφώ, παντρεμένος και ερωτευμένος με τη Φανί Αρντάν, βλέπει μέσα από τον φακό την ηρωίδα του να ποδοπατάει κάθε κανόνα της καλής κοινωνίας και ο τρελός έρωτας καταλήγει σε μια αρχαία τραγωδία. «Εγώ σε αγαπούσα, εσύ ήσουν ερωτευμένος», μια ιστορική φράση της ταινίας.

Fatale (1992)

fatale

Ενας Βρετανός πολιτικός (Jeremy Irons) ερωτεύεται παράφορα τη φιλενάδα του μικρού γιου του (Juliette Binoche), που είναι μια νεαρή και περίεργη Γαλλίδα. Είναι μια μνημειώδης ταινία του Λουί Μαλ για τον παράνομο έρωτα. Με στοιχεία παγωμένου ερωτισμού και στοιχεία ανωμαλίας ταυτόχρονα, η εξάρτηση από αυτή την αρρωστημένη σχέση έχει άσχημο τέλος. Ο Αϊρονς, αντί για φιλί κινηματογράφου, βυθίζει τη γλώσσα του ως τον λάρυγγα της Μπινός. Ατμόσφαιρα!

Άπιστη (2002)

infide le

Μια βαθύπλουτη Νεοϋορκέζα (Diane Lane) απατά τον σύζυγό της (Ρίτσαρντ Γκιρ) με τον πανέμορφο και πολύ σέξι Ολιβιέ Μαρτίνεζ. Πανέμορφη ταινία απιστίας του Αντριάν Λιν, γίνεται θρίλερ και προσφέρει στον πληγωμένο σύζυγο την εκδίκηση που απαιτεί.

Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι (2006)

ladychatterley2

Στα ερείπια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποκαλύπτεται η φιγούρα μιας υπερ-σεξουαλικής λαίδης, η οποία, όταν ο σύζυγός της επιστρέφει ακρωτηριασμένος από τον πόλεμο, κάνει σχέση με τον κηπουρό. Βασισμένη στο μυθιστόρημα του D.H. Lawrence «Lady Chatterley» (1927), η ταινία αφήνει σκιές σε αυτούς τους άνδρες της εξουσίας που αγαπούν τον πόλεμο αλλά είναι ανίκανοι στην πραγματική ζωή. Υμνος στη βουκολική σεξουαλικότητα, με απίστευτες περιγραφές και το βιβλίο και η ταινία. Τρέχουν γυμνοί στα χωράφια, κάνουν έρωτα ανάμεσα στα λουλούδια, τα χαλάνε και τα ξαναφτιάχνουν… Απιστία άξια της εποχής των χίπις, πήρε το César καλύτερης ταινίας το 2006.

Μια επικίνδυνη μέθοδος (2011)

adangerousmethod

Πρόκειται για την πραγματική ιστορία της παράνομης σχέσης ανάμεσα στον ψυχίατρο Καρλ Γιουνγκ και τη Σαμπίνα Σπιλρέιν, μια υστερική ασθενή του. Παρότι ο δάσκαλος Φρόιντ απαγόρευε σεξουαλικές σχέσεις με αρρώστους, ο Γιουνγκ επινοεί τη «θεραπευτική απιστία» για να κάνει έρωτα με τη Σαμπίνα. Στο πρόγραμμα βρίσκονται τα δεσίματα και τα χαστούκια του σεξ. Μια ταινία με τον Μίκαελ Φασμπέντερ εντελώς ντυμένο και την Κίρα Νάιτλι εντελώς γυμνή.

Αννα Καρένινα (2012)

anakarenine

Είναι η απιστία Νο 1 της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ο απαγορευμένος έρωτας της Αννα Καρένινα, συζύγου ενός υψηλού αξιωματούχου της αυτοκρατορικής Ρωσίας και του κόμη Βρόνσκι. Εννιά φορές γυρίστηκε σε ταινία. Η τελευταία ήταν του Βρετανού σκηνοθέτη Joe Wright, με την Κίρα Νάιτλι και τον Ααρον Τέιλορ Τζόνσον. Το πάθος συγκρούεται με τις κοινωνικές απαιτήσεις και η Αννα πληρώνει το γεγονός ότι εγκατέλειψε τα πάντα, ακόμα και τα παιδιά της, για τον εραστή της.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.