Συλλήψεις για περιστατικά βασανισμού και θανάτωσης σκύλων

adeespota-mathites

Ο σκύλος θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, όμως δυστυχώς για τα συμπαθή τετράποδα πολλές φορές δεν ισχύει και το αντίστροφο…

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε χωριό της Καβάλας από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης, ένας 68χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.
60χρονος χτυπούσε το σκύλο του με ρόπαλο

Ειδικότερα, μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 68χρονο, διότι, ευρισκόμενος στην αυλή του σπιτιού του, κακοποίησε τον ίδιο του τον σκύλο, χτυπώντας τον βάναυσα με ένα… ξύλινο ρόπαλο!

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.
40χρονος πυροβόλησε με το όπλο του αδέσποτο σκύλο

Επίσης, συνελήφθη χθες στη Λαμία, από άντρες του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας ένας 40χρονος, ο οποίος κατηγορείται για θανάτωση ζώου και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 40χρονος χθες το πρωί σε περιοχή της Λαμίας, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν αδέσποτο σκύλο.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε και δύο ακόμη κυνηγετικά όπλα του 40χρονου, για τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς δεν είχε προβεί στην ανανέωση των αδειών κατοχής τους. Επίσης κατασχέθηκε ένας κάλυκας κυνηγετικού φυσιγγίου. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Η κακοποίηση ζώων διώκεται ποινικά

Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες, ότι «ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδος ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές. Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.