1.523€ από τον ερανικό λογαριασμό στους πληγέντες-δικαιούχους της Ραφήνας τη Δευτέρα! Στον Μαραθώνα τι γίνεται; Γκρίνια & μουρμούρες

Πολλά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε στο irafina.gr, από δημότες του Δήμου Μαραθώνα, οι οποίοι επλήγησαν στην καταστροφική φωτιά στο Μάτι την 23η Ιουλίου του ΄18 και ως δικαιούχοι του ερανικού λογαριασμού περιμένουν να λάβουν τα χρήματά τους. Όπως γίνεται στη Ραφήνα.


Μάλιστα υπάρχει πολύ γκρίνια και μουρμούρα για την μεγάλη καθυστέρηση, αφού όπως λένε δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση που να τους ενημερώνει για το τι γίνεται με αυτά τα χρήματα.

Δείτε ακόμα:  Αρτέμιδα: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο - Ένας σοβαρά τραυματίας (φωτό)

Από τη στιγμή δε, που ανακοινώθηκε σήμερα από τον Δήμο Ραφήνας ότι τη Δευτέρα θα λάβουν τα χρήματα που τους αναλογούν οι πληγέντες-δικαιούχοι και τα ποσά που αναλογούν στον καθένα, τόσο η αγανάκτηση και η γκρίνια προς την δημοτική αρχή του Μαραθώνα, αυξάνεται.

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Ραφήνας…

Την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 θα πιστωθούν αυτόματα συνολικά €801.941,92€ στους λογαριασμούς των 914 πληγέντων – δικαιούχων, από τον Ερανικό Λογαριασμό υπέρ των πληγέντων από την πυρκαγιά της 23ης-24ης Ιουλίου 2018, του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας όλων των στοιχείων, την έγκριση από την Περιφέρεια Αττικής και επί τη βάση της απόφασης της επιτροπής διαχείρισης του Ερανικού Λογαριασμού.

Δείτε ακόμα:  Προσοχή! Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη (12/8) σε Ραφήνα και Αν. Αττική!

Το ποσό κατανέμεται σε όσους πληγέντες έχει καταβληθεί αποζημίωση οικοσκευής και υπάρχουν στον κατάλογο που τηρεί ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου με βάση συντελεστές βαρύτητας ανάλογα με το επίπεδο βλάβης (κόκκινο 100%, κίτρινο 70%, πράσινο 30%). Αν πρόκειται για μισθωμένο κτίριο την αποζημίωση θα λάβει κατά 75% ο ιδιοκτήτης και 25% ο ενοικιαστής.

Συγκεκριμένα:

«Κόκκινο» επίπεδο ζημίας: 1.523€ ανά δικαιούχο

«Κίτρινο» επίπεδο ζημίας: 1.066€ ανά δικαιούχο και

«Πράσινο» επίπεδο ζημίας: 457€ ανά δικαιούχο