5ήμερη Πεζοπορική Εκδρομή στην Ικαρία – Γύρος νησιού – 05.07.2021

1η Ημέρα (05.07.2021): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Πειραιάς – Εύδηλος – Αρμενιστής

Αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους (07.15) για Ικαρία. Άφιξη στο νησί (13.45) και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση, χαλάρωση και κολύμπι στις παραλίες Αρμενιστή, Λιβάδι και Μεσακτή, δίπλα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα (06.07.2021): Βορειοδυτική Ικαρία / Περιοχή Ραχών – Άγιος Πολύκαρπος – Καστανιές – Καρυδιές – Χριστός – Άγιος Δημήτριος – Αρμενιστής

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα ημιορεινά χωριά των Ραχών. Μετάβαση με το πούλμαν στον Άγιο Πολύκαρπο, όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορική διαδρομή, μέσα στο πυκνό ανάμεικτο δάσος των Ραχών, από τραχεία Πεύκη, υπεραιωνόβιες βελανιδιές, σπάνια δέντρα, όπως η ερυθρόδερμη γλυστροκουμαριά και δεκάδες αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Κατά την διάρκεια της διαδρομής διασχίζουμε δύο ποτάμια της περιοχής , το Χάρακα και το Μύρσωνα, επισκεπτόμαστε ένα από τους μεγαλύτερους νερόμυλους της Ικαρίας και τις τεχνητές λίμνες στις Βάθες. Άφιξη στο κεφαλοχώρι του Χριστού. Από την πλατεία του Χριστού θα περιηγηθούμε από το παλιό λιθόστρωτο καλντερίμι έως την πλατεία του Αγίου Δημητρίου, σε μία πεζοπορική διαδρομή ερμηνείας της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της βορειοδυτικής Ικαρίας. Στη διάρκεια της πεζοπορίας επισκεπτόμαστε εργαστήριο φυσικών καλλυντικών με χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου και φυσικά καλλυντικά, βοτανόλαδα, κηραλοιφές, κρέμες, όπου γίνεται μια παρουσίαση τοπικών προϊόντων που βασίζονται στα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά της Ικαρίας. Η πεζοπορία μας καταλήγει στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου όπου θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα και ελεύθερος χρόνος για εξερεύνηση, κολύμπι στις κοντινές παραλίες, ή γνωριμία με το χωριό του Αρμενιστή. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα (07.07.2021): Φαράγγι της Χάλαρης Δίκτυο Natura 2000 / Προφήτης Ηλίας – Καταρράκτες Ραξούνια – Διπλοπόταμα – Λουπάστρα – Λιτάνη – Νας – Αρμενιστής

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το ημιορεινό χωριό του Προφήτη Ηλία, όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορική διαδρομή και τη διάσχιση του φαραγγιού της Χάλαρης, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια του Αιγαίου. Περνάμε από εγκαταλειμμένα αντιπειρατικά σπίτια/αγροκτήματα κρυμμένα στα βαθύσκιωτα δάση του φαραγγιού και εισερχόμαστε σταδιακά στο απόκρημνο τμήμα του φαραγγιού πλησιάζοντας τον καταρράκτη Ραξούνια. Στη συνέχεια φτάνουμε σε ένα μπαλκόνι με αρχαίες αναβαθμίδες όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε την άπλετη θέα στο εσωτερικό του φαραγγιού προς τη θάλασσα και τα Διπλοπόταμα. Συνεχίζουμε την κατάβαση μας, προς την καρδιά του φαραγγιού όπου θα κάνουμε και την μεγάλη στάση για εξερεύνηση και περιπλάνηση σε φυσικές βραχώδεις πισίνες που μπορούμε να κολυμπήσουμε και μικρούς δροσερούς καταρράκτες για αναζωογονητικό υδρομασάζ. Συνεχίζουμε ως το παλιό γεφύρι της Λουπάστρας περπατώντας δίπλα και μέσα στην κοίτη της Χάλαρης. Από εκεί συνεχίζουμε με ελαφριά ανάβαση στο παλιό ημιονικό πέτρινο μονοπάτι που μας φέρνει στον χαρακτηριστικό βράχο της Λιτάνης στην ανατολική όχθη του φαραγγιού και στη συνέχεια ακολουθούμε την αρχαία διαδρομή προς το Ιερό Αρτέμιδος, στις εκβολές του φαραγγιού στο Αιγαίο Πέλαγος που σχηματίζει την εντυπωσιακή παραλία του Να. Χρόνος για χαλάρωση και κολύμπι και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας με το λεωφορείο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα (08.07.2021): Άγιος Ισίδωρος – Κουμαρό – Καρκινάγρι – Αρμενιστής

Μετά το πρωινό αναχώρηση με το πούλμαν για τον Άγιο Ισίδωρο. Εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορική διαδρομή στο παραδοσιακό πετρόχτιστο μονοπάτι. Μία διαδρομή που κατηφορίζει φιδωτά μέσα από πλούσιο μεσογειακό δάσος πρίνου. Το μοναδικό βραχώδες τοπίο της δυτικής Ικαρίας που θυμίζει γεωπάρκο με τους τεράστιους γρανιτικούς μονόλιθους και τις βαθιές χαράδρες, το μοναδικής τεχνικής πέτρινο καλντερίμι και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά από την μακραίωνη παρουσία του ανθρώπου στην δυτική Ικαρία, καθιστούν την διαδρομή μοναδική. Άφιξη στο ψαροχώρι του Καρκιναγρίου. Ελεύθερος χρόνος για κολύμπι, αλλά και για φαγητό στις ψαροταβέρνες του χωριού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στον Αρμενιστή. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα (09.07.21): Αρμενιστής – Παραλία Μεσακτή – Εύδηλος – Πειραιάς – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Αναχώρηση μετά το πρωινό για την παραλία Μεσακτή όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και προετοιμασία για αναχώρηση για το λιμάνι στον Εύδηλο. Απόπλους (17.25). Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά (23.55) και επιστροφή με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 • Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

€335,00 – €425,00

Αναχώρηση: Δευτέρα 05 Ιουλίου 2021

Περιλαμβάνονται:

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Εύδηλος & Εύδηλος – Πειραιάς (οικονομική θέση).
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στον Αρμενιστή, στο ξενοδοχείo Cavos Bay Hotel & Studios με πρωινό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, Συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Τοπικός Ξεναγός.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50 € ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Τύπος Πεζοπορικής Εκδρομής:

2η Ημέρα 06.07.2021 / Βορειοδυτική Ικαρία
Διάρκεια Πεζοπορίας: 4,5 ώρες
Υψομετρική Διαφορά: +/- 400 μ.
Βαθμός Δυσκολίας: εύκολο προς μέτριο
Μήκος Διαδρομής: 10 χλμ.
Τύπος Διαδρομής: κατάβαση, ανάβαση / κατάλληλη για αρχάριους πεζοπόρους

3η Ημέρα 07.07.2021 / Φαράγγι της Χάλαρης Δίκτυο Natura 2000
Διάρκεια Πεζοπορίας: 5 ώρες
Υψομετρική Διαφορά: +/- 850 μ.
Βαθμός Δυσκολίας: μέτριο προς εύκολο
Μήκος Διαδρομής: 12 χλμ.
Τύπος Διαδρομής: κατάβαση, ανάβαση / κατάλληλη για αρχάριους πεζοπόρους

4η Ημέρα 08.07.2021 / Άγιος Ισίδωρος, Κουμαρό
Διάρκεια Πεζοπορίας: 4 ώρες
Υψομετρική Διαφορά: +/- 850 μ.
Βαθμός Δυσκολίας: μέτριο προς εύκολο
Μήκος Διαδρομής: 11 χλμ.
Τύπος Διαδρομής: κατάβαση / κατάλληλη για αρχάριους πεζοπόρους

Εξοπλισμός:

 • Αθλητική ένδυση κατάλληλη για την πεζοπορία (ανάλογη της εποχής).
 • Πεζοπορικά μποτάκια (για περπάτημα σε δύσβατο έδαφος – αντιολισθητικές σόλες).
 • Αδιάβροχο/αντιανεμικό.
 • Σακίδιο πλάτης, με όλα τα απαραίτητα.
 • Καπέλο.
 • Για την άνετη πεζοπορία και την καλύτερη ισορροπία, προτείνουμε χρήση μπατόν (μπαστούνια πεζοπορίας).
 • Μπουκάλι με νερό και κάποια ελαφριά σνακ.
 • Δεύτερο σετ ρούχων (θα παραμείνει στο πούλμαν κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας).

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: info@timothysfamily.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.