7 πρακτικές για μία απολαυστική φωτιά με καυσόξυλα

  1. Χρησιμοποιήστε καρυκευμένα καυσόξυλα

 Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να κάψουν ξύλα στο τζάκι τους που προηγουμένως έχουν αποξηράνει μόνοι τους. Μήπως είστε ένας από αυτούς; Εάν ναι, τότε ίσως το αποτέλεσμα καμιά φορά να σας απογοητεύει. Ο λόγος είναι πρωτίστως, η λανθασμένη αποθήκευσή τους αλλά και η συγκέντρωση μεγάλων ποσοστών υγρασίας στο εσωτερικό τους. Είναι απαραίτητο τα καυσόξυλα να είναι πλήρως καρυκευμένα με σκοπό να σας προσφέρουν δυνατή φωτιά. Σε περίπτωση που προμηθευτήκατε τα καυσόξυλα τους κρύους μήνες του χειμώνα, υπάρχει περίπτωση να έχουν κάποια ποσότητα υγρασίας στην επιφάνεια. Αλλά μην ανησυχείτε! Τα ξύλα σας μπορούν να καούν εφόσον ο πυρήνας του κορμού είναι στεγνός.

Βρείτε εδώ όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας

 

  1. Χρησιμοποιείστε εκκινητή φωτιάς

 Ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος για να αποκτήσετε άμεση θερμότητα από το τζάκι που καίτε τα ξύλα σας είναι χρησιμοποιώντας εκκινητή φωτιάς – τον οποίο μπορείτε να αγοράσετε όταν αγοράζετε ξύλα καυσόξυλων. Όταν ανάβετε για πρώτη φορά το τζάκι σας, βεβαιωθείτε πάντα ότι η καμινάδα σας είναι σε καλή κατάσταση.

  1. Κρατήστε τη φωτιά σας αναμμένη για ώρες και αφήστε τη να σβήσει φυσικά

 Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε καυσόξυλα καλής ποιότητας, σωστά καρυκευμένα και κυρίως καυσόξυλα από σκληρά δέντρα. Παρότι καυσόξυλα από μαλακά ξύλα ανάβουν τη φωτιά σας μέσα σε λίγα λεπτά, δεν της επιτρέπουν όμως να διαρκέσει για ώρα. Προτιμήστε, λοιπόν, καυσόξυλα από σκληρά ξύλα δέντρου και απολαύστε τη φωτιά σας περισσότερο από 5 ώρες.

 Καυσόξυλα από δέντρα σκληρού ξύλου vs μαλακού – Ποια να προτιμήσετε;

  1. Κρατήστε τα καυσόξυλά σας στεγνά

Για να μειώσετε ακόμη περισσότερο την περιεκτικότητα σε υγρασία και να αποτρέψετε τη μούχλα στα καυσόξυλά σας, προστατέψτε τα από τη βροχή και κρατήστε τα μακριά από το έδαφος. Εάν είναι λίγο υγρά στην επιφάνεια όταν τα προμηθευτείτε, θα χρειαστεί να τα στεγνώσετε. Προτού τα χρησιμοποιήσετε τοποθετείστε τα μέσα στον χώρο σας για να πάρουν τη θερμοκρασία του χώρου.

Συμβουλή: Στοιβάξτε τα καυσόξυλά σας σε ένα πλέγμα με διαφορετικές κατευθύνσεις. Η απόσταση μεταξύ τους επιτρέπει τη σωστή κυκλοφορία του αέρα και έτσι μειώνεται ακόμη περισσότερο την περιεκτικότητα σε υγρασία

Συμβουλές για την αποθήκευση καυσόξυλων

 

  1. Μην πετάτε όλη τη στάχτη μετά την καύση των ξύλων σας

Τα ξύλα σας καίγονται καλύτερα μέσα σε μία πολύ μικρή ποσότητα στάχτης από προηγούμενες καύσεις σας. Έτσι, όταν θεωρείτε ότι ήρθε η στιγμή να καθαρίσετε το τζάκι σας, αφήστε ελάχιστη στάχτη στην εσωτερική εστία. Παρατηρήστε τη διαδικασία της καύσης και εξοικειωθείτε με το τζάκι σας για να δείτε τι αποδίδει καλύτερα. Χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι ή ένα μεταλλικό κάδο για να αφαιρέσετε την περίσσεια στάχτη όταν γίνει πολύ υψηλή.

Τρόποι να ανακυκλώσετε τη στάχτη από την καύση των ξύλων του τζακιού σας

  1. Αγοράστε ξύλο με τον όγκο και όχι με το βάρος

Σύμφωνα με το νόμο, οι προμηθευτές δεν επιτρέπεται να πωλούν καυσόξυλα κατά βάρος επειδή το ξύλο περιέχει υγρασία. Μια σακούλα με ακατέργαστα καυσόξυλα ζυγίζει δύο φορές περισσότερο από μια τσάντα με καρυκευμένα έτοιμα για χρήση ξύλο.

  1. Κάψτε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα

Παρόλο που το ξύλο είναι το πιο καθαρό καύσιμο, υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας ρύπων. Για να αποφύγετε τα προβλήματα και να προστατέψετε την υγεία σας θα πρέπει να:

-χρησιμοποιείτε πάντα έτοιμο για καύση ξύλο που είναι καρυκευμένο κάτω από 20% υγρασία

-διατηρείτε το τζάκι και την καμινάδα σας καθαρά (τουλάχιστον μία φορά το χρόνο καθάρισμα και συντήρηση της καμινάδας)

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΖΑΚΙΟΥ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΚΑΜΙΝΑΔΩΝ

-τοποθετείτε έναν ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα (δείτε τους κινδύνους του μονοξειδίου του άνθρακα)

-μην καίτε ποτέ σκουπίδια, πλαστικά, γυαλιστερό χαρτί, πολυστυρόλιο ή βαμμένα/επεξεργασμένα ξύλα ή κόντρα πλακέ.

-αποθηκεύετε ξύλο κοντά στο έδαφος

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τα καυσόξυλα ακολουθήστε μας στο Facebook, στο Instagram και στο Youtube.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΖΑΚΙΟΥ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΚΑΜΙΝΑΔΩΝ

Δείτε ποιες περιοχές εξυπηρετούμε σε όλη την Αττική με πολλά οργανωμένα και άρτια στελεχωμένα συνεργεία καθαρισμού καμινάδων και τζακιών ΕΔΩ