Αυτοδιοικητικές εκλογές: Μπουρνούς σε Ραφήνα, Πικέρμι – Κωνσταντέλλο στα 3Β – Σωφρόνη στο Σαρωνικό, στηρίζει η Νέα Δημοκρατία

Τον νυν Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς, τον νυν Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο  και τον υποψήφιο Δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη θα στηρίξει σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύτερου Τύπου, η Νέα Δημοκρατία στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου

Αναλυτικά το ρεπορτάζ αναφέρει:

Μέσα στις επόμενες ημέρες σε Μαξίμου και Πειραιώς ολοκληρώνουν τους σχεδιασμούς τους για την αυτοδιοίκηση. Μετά την ανακοίνωση στήριξης στις 13 περιφέρειες, η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει τις ανακοινώσεις για τους μεγάλους δήμους της χώρας, των γενικών γραμματέων των υπουργείων, αλλά και προέδρων σε οργανισμούς.

Σε ό,τι αφορά τους δήμους, δεδομένη είναι η στήριξη από τη Ν.Δ. του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα, του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά, αν και στις προηγούμενες εκλογές η Ν.Δ. είχε κατεβάσει ως υποψήφιο τον Ν. Βλαχάκο, που εξελέγη βουλευτής σε αυτές τις εκλογές, και του Κωνσταντίνου Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη. Για την Πάτρα έχει «κλειδώσει» η στήριξη στον γιατρό και γνώστη της αυτοδιοίκησης Κώστα Σβόλη.

Στο Ηράκλειο η Ν.Δ. θα στηρίξει τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη, ενώ για τη Λάρισα ακούγεται το όνομα του Θανάση Μαμάκου.

Στους μεγάλους δήμους της Αττικής, και ειδικά στα βόρεια, η Ν.Δ. θα στηρίξει τον Βασίλη Ξυπολυτά για τον Δήμο Κηφισιάς, τον Γιώργο Παπαδημητρίου για το Νέο Ηράκλειο, τον Γιάννη Πισιμίση στα Βριλήσσια, στην Αγία Παρασκευή τον εν ενεργεία δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, στο Μαρούσι τον νυν δήμαρχο, Θοδωρή Αμπατζόγλου, ενώ πιο παραλιακά στον Δήμο Σαρωνικού τη στήριξη της γαλάζιας παράταξης θα έχει ο οικονομολόγος Γιώργος Σωφρόνης, στη Γλυφάδα ο πολιτικά κυρίαρχος Γιώργος Παπανικολάου, στη Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στην Καλιθέα ο Δημήτρης Κάρναβος, στο Παλαιό Φάληρο ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, στη Ραφήνα ο Ευάγγελος Μπουρνούς, στο Περιστέρι ο υπερκομματικός Ανδρέας Παχατουρίδης.

Στην περιφέρεια ήδη έχουν κλειδώσει ο νυν δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, στην Αρτα ο δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης, στην Καλαμάτα ο νυν δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, στην Κατερίνη ο Κώστας Κουκοδήμος, στην Κέρκυρα η δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου, στη Λαμία ο Θύμιος Καραΐσκος, εν ενεργεία δήμαρχος, όπως και στη Χίο ο Σταμάτης Κάρμαντζης, και στη Χαλκίδα η Ελένη Βάκα.

Μίνι ανασχηματισμός αναμένεται και σε επίπεδο γ.γ. των υπουργείων αλλά και στις διοικήσεις των οργανισμών. Στις αρχές της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα ονόματα, καθώς ήδη έχουν γίνει οι σχετικές συσκέψεις και αναμένεται η τελική έγκριση του πρωθυπουργού.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Σύνοδος Ε.Ε. – Λατινικής Αμερικής

Οπως είχαμε αποκαλύψει στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα και αύριο θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (Ε.Ε. – CELAC). Η διάσκεψη κορυφής αποτελεί ευκαιρία για να ενισχυθεί περαιτέρω η εταιρική σχέση Ε.Ε. – CELAC, να συζητηθεί η συνεργασία για την επίτευξη δίκαιης πράσινης και ψηφιακής μετάβασης και να επιδειχθεί κοινή δέσμευση για την προάσπιση της βασισμένης σε κανόνες διεθνούς τάξης.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών μελών της Ε.Ε. και της CELAC θα παραστούν στη διάσκεψη κορυφής, σήμερα και αύριο, της οποίας θα συμπροεδρεύουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, και ο πρωθυπουργός του Αγίου Βικεντίου και Γρεναδίνων, Ralph Gonsalves, υπό την ιδιότητά του ως προσωρινού προέδρου της CELAC. Στη διάσκεψη κορυφής θα συμμετάσχουν επίσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ενωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

Τέλος, με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ελλάδα, Τσαγατάι Ερτσιγές, συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης του Τούρκου πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στον προγραμματισμό θεμάτων σχετικά με την επόμενη ημέρα στα Ελληνοτουρκικά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.