Άγριο έγκλημα: 40 χτυπήματα είχε δεχτεί ο 68χρονος επιχειρηματίας!

Κοντά στην άκρη του νήματος, παρά την προσπάθεια παραπλάνησής τους, οι Αρχές για το πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία της Εφύρας αλλά και ολόκληρη η Ηλεία τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος μέσα στο σπίτι που έμενε ακριβώς δίπλα από το ελαιοτριβείο που διατηρούσε ο ίδιος μαζί με τον αδελφό του, Άγγελο.

Ο τελευταίος μάλιστα, είναι εκείνος που γύρω στις 11 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας φέρεται να αντίκρισε τον αδελφό του νεκρό στο πάτωμα φέροντας πολλαπλά και βαθιά τραύματα στο κεφάλι, τα οποία όπως αποδείχτηκε αργότερα προήλθαν από αιχμηρό αντικείμενο.

Τότε ο ίδιος, μαζί με τον γιο του ενημέρωσαν την Αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο μαζί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο όμως δεν παρέλαβε την σορό του άτυχου άνδρα, μέχρι και χθες το πρωί όταν στο σπίτι που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 68χρονος, έφτασε ο Ιατροδικαστής Πατρών, Ανδρέας Γκότσης προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια θανάτου του.

Ακολούθως, μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών ώστε να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή από την οποία προέκυψε ότι το θύμα έφερε 40 τραύματα από θλον και τέμνον όργανο, συνθέτοντας ένα σκηνικό εγκλήματος απίστευτης αγριότητας ενώ ως επίσημη αιτία θανάτου αναφέρονται οι κακώσεις κεφαλής και αυχένα. Κατόπιν τούτου, αποκλείστηκε και τυπικά το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης ή ληστείας

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, τα στοιχεία που έρχονται στο φως συγκλονίζουν και γεννούν ερωτήματα για τους λόγους που μπορεί να είχε κάποιος ώστε να κόψει το νήμα της ζωής του 68χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», από τα 40 συνολικά τραύματα που έφερε το θύμα σε όλο το κεφάλι, τουλάχιστον τα μισά ήταν εμφανή ενώ με βάση τα έως τώρα ευρήματα, δεν υπάρχουν ενδείξεις πάλης παρά μόνο κάποια μικρά σημάδια στα χέρια, γεγονός που φανερώνει πως ο 68χρονος πιθανώς να ξαφνιάστηκε από την επίθεση που δέχθηκε και έκανε μια μικρή απέλπιδα προσπάθεια να προστατεύσει τον εαυτό του.

Παράλληλα, το γεγονός πως στο σπίτι δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης, οδηγεί τους Αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως το κίνητρο της δολοφονίας δεν ήταν η ληστεία αφού συν τοις άλλοις, από το σπίτι δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Ο συνδυασμός των παραπάνω, οδηγεί τις Αρχές σε αναζήτηση άλλων κινήτρων για τον φόνο του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου που από την πρώτη στιγμή εστίασαν σε άτομα του κοντινού περιβάλλοντος του.

Προσπάθεια παραπλάνησης της Αστυνομίας

Η Αστυνομία από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, έχει συλλέξει αρκετές μαρτυρίες και καταθέσεις ατόμων από το οικογενειακό – και όχι μόνο – περιβάλλον του θύματος, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του που τον βρήκε νεκρό μαζί με τον γιο και την γυναίκα του, προκειμένου να αναφέρουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση, αφού ούτε το αντικείμενο από το οποίο φέρεται να προήλθε ο θάνατος του 68χρονου, βρέθηκε στο σπίτι ή στον περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας μάλιστα, δυο από τους πολλούς που κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» υπέπεσαν σε αντιφάσεις για τις συνθήκες θανάτου του 68χρονου και γι’ αυτό η εξιχνίαση της υπόθεσης και ο εντοπισμός του δράστη ή των δραστών θεωρείται θέμα χρόνου.

«Ένας από τους πολλούς που εξετάσθηκαν μάλλον υπέπεσε στο μοιραίο λάθος και σύντομα το αστυνομικό θρίλερ της δολοφονίας του 68χρονου στην Εφύρα θα λάβει τέλος» ανέφερε χαρακτηριστικά, αξιόπιστη αστυνομική πηγή, προσθέτοντας πως υπήρξε άτομο που προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές και ο ρόλος του στην υπόθεση, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, εξεταζόταν ενδελεχώς.

Ζούσε ήρεμα χωρίς να ενοχλεί κανέναν

Η είδηση του θανάτου του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της Εφύρας, αφού όπως τόνισαν στην εφ. «Πατρίς», κάτοικοι της περιοχής, ο εκλιπών ζούσε μια ήρεμη ζωή χωρίς να ενοχλεί κανέναν, έχοντας επιλέξει τα τελευταία χρόνια να ζει περισσότερο μοναχικά χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν ήταν κοινωνικός ή ότι είχε έρθει σε ρήξη με κάποιον συγχωριανό του για επαγγελματικούς, οικονομικούς ή άλλους λόγους.

Ο 68χρονος τα τελευταία 20 χρόνια είχε επιστρέψει στην Ηλεία από την Σουηδία όπου ζούσε και εργαζόταν και έμενε στο οίκημα πλησίον του ελαιοτριβείου. Στο παρελθόν είχε παντρευτεί, όμως είχε χωρίσει ενώ είχε τρία αδέλφια, τον Άγγελο, τον Σωτήρη και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ Ν. Ηλείας, Κώστα.

Το τελευταίο διάστημα είχε κάποια προβλήματα υγείας, τα οποία τον είχαν επηρεάσει ψυχολογικά όμως τα αντιμετώπιζε με φαρμακευτική αγωγή, προσπαθώντας να ζει όσο πιο ομαλά γίνεται την καθημερινότητά του.

Βασιλική Ανδρονιώτη, κάτοικος Εφύρας

«Ήταν ένας καλός και ήσυχος άνθρωπος. Ερχόταν να πάρει την αγωγή του από το φαρμακείο, ψώνιζε χωρίς να έχει δώσει δικαιώματα πουθενά και σε κανέναν. Παλιά ήταν στην Σουηδία, όμως ζει αρκετά χρόνια εδώ. Δεν ξέρουμε τι έγινε, και εμείς όταν το μάθαμε, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε».

Χρήστος Ανδριόπουλος, κάτοικος Εφύρας

«Ήταν ένας ήσυχος και σοβαρός άνθρωπος. Δεν έλεγε πολλά. Δεν χάλαγε ποτέ χατίρι στον αδερφό του και δεν τους είχα δει ποτέ να μαλώνουν. Έχουμε μάθει δέκα διαφορετικές απόψεις. Στην αρχή ακούσαμε ότι τον σκότωσαν, μετά ότι έγινε ληστεία. Δεν τον είδα αλλά έμαθα ότι έχει χτυπήματα στο κεφάλι».

Βασίλης Μπούζης, κάτοικος Εφύρας

«Δεν έκανε φασαρίες, ήταν ήσυχος άνθρωπος ο οποίος δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Τελευταία είχε κάποια προβλήματα υγείας που τον είχαν ρίξει ψυχολογικά. Ακούσαμε ότι βρέθηκε νεκρός στο σπίτι που έμενε δίπλα από το ελαιοτριβείο ωστόσο μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε κάτι άλλο».

Μπάμπης Τσαρούχας, κάτοικος Εφύρας

«Ήταν άνθρωπος που δεν ενοχλούσε κανέναν. Φιλήσυχος, πρόσφερε στην κοινωνία μας. Ακούσαμε ότι τον βρήκαν νεκρό την Δευτέρα το βράδυ. Όλη η κοινωνία είναι λυπημένη γιατί ήταν από τα καλύτερα παιδιά και δεν είχε διαπληκτιστεί πότε με κανέναν».

Κώστας Αναγνωστόπουλος, αδελφός θύματος

«Το έμαθα τυχαία, με πήρε σήμερα (σ.σ. χθες) ο πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας και με ενημέρωσε. Ο Μπάμπης σε όλη την πορεία της ζωής του, από τις σπουδές του στη Γαλλία, στην εργασία του στην Σουηδία, μέχρι και που ήρθε εδώ, ήταν οικονομικά ανεξάρτητος. Και δυο μισθούς έπαιρνε και κανένα πρόβλημα δεν είχε. Όλοι “έτρωγαν” από τον Μπάμπη εκτός από εκείνον. Το τι έχει γίνει είναι θέμα της Ασφάλειας. Πιστεύω στην Ελληνική Αστυνομία και στην Ελληνική Δικαιοσύνη και θα δούμε τι έχει συμβεί, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να γνωρίζω. Με το θύμα είχα καλή σχέση, με είχε φιλοξενήσει και στην Σουηδία, με τον άλλον αδερφό μου είχαμε τυπικές σχέσεις… Ο Μπάμπης ήταν πολύ αγαπητός άνθρωπος, ψυχούλα και δεν έπρεπε να φύγει έτσι. Ήταν κεραυνός εν αιθρία για εμάς».

patrisnews.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.