Αλεξ. Νικολόπουλος: Υψηλά ή υψηλότερα επιτόκια, για μεγαλύτερο διάστημα, το πρόσφατο μήνυμα της FED

Σύμφωνα με την συναίνεση των εκτιμήσεων, αμετάβλητο στο 5,25-5,5%, άφησε το παρεμβατικό της επιτόκιο η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ στην πρόσφατή της συνεδρίαση.

Ελάχιστες ήταν οι αλλαγές στην ακολουθούμενη νομισματική πολιτική. Στα συμπεράσματα της επιτροπής, βαρύνουσα θέση έχει η δήλωση ότι η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό, σε αντιδιαστολή με την αντίστοιχη δήλωση του Ιουνίου όπου ο ρυθμός χαρακτηριζόταν ήπιος.

Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο διαχειριστή κεφαλαίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αλέξανδρο Νικολόπουλο, στο επίπεδο των παρεμβατικών επιτοκίων, μάλλον προς απογοήτευση των αγορών και των αναλύσεων, επανεπιβεβαιώθηκε η αταλάντευτη προσκόλληση της FED στην περιοριστική νομισματική πολιτική, προκειμένου να επανέλθει ο πληθωρισμός στον στόχο, διαδικασία η οποία θα διαρκέσει αρκετό διάστημα ακόμη.

Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο (φωτό) της επενδυτικής εταιρείας HellasFin, στο σχέδιο των οικονομικών προβολών, αίσθηση προκάλεσε η επανάληψη της εκτίμησης των μελών της FED για μία αύξηση ακόμη του παρεμβατικού επιτοκίου μέχρι το τέλος του 2023 και σε σχέση με τις προβολές του Ιουνίου, οι 2 λιγότερες αυξήσεις για το 2024 και 2025.

Δεδομένης της απροθυμίας του προέδρου της FED J.Powell να αναγγείλει την κορύφωση των ρυθμιστικών επιτοκίων ή την ταχεία αποκλιμάκωσή τους, τελικά το πρόσφατο μήνυμα της FED ήταν, “Υψηλά ή υψηλότερα επιτόκια, για μεγαλύτερο διάστημα”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.