Αλέξανδρος Νικολόπουλος: Τρεις ακόμη κρίκοι, στην αλυσίδα των θετικών προοπτικών της Ελλάδας

Σε αντίθεση με τις πολύ πρόσφατες εκτιμήσεις του ΔΝΤ, σχετικά με την αδυναμία της Ελλάδας να παράγει γενικά πρωτογενή πλεονάσματα και ειδικά για το κλείσιμο του 2022 πρόβλεψη για έλλειμμα 1,5%, ήρθε η διάψευση από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat με τελικό 0,1% πρωτογενές πλεόνασμα.

Άστοχη αποδείχτηκε επίσης η εκτίμηση του ΔΝΤ για το επίπεδο του δημοσίου χρέους στο τέλος του 2022, στο 177% του ΑΕΠ. Τελικά το χρέος συγκρατήθηκε στο 171%.

Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο διαχειριστή κεφαλαίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αλέξανδρο Νικολόπουλο oι θετικές εκπλήξεις συνεχίστηκαν με αναβάθμιση των προοπτικών του ελληνικού δημοσίου χρέους, μέσω της βελτίωσης της αξιολόγησης του από σταθερό σε θετικό από τον οίκο Standard & Poor’s.

Η από τον οίκο βαθμολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου σε ΒΒ+ με θετική προοπτική, συνιστά και το υψηλότερα αποδιδόμενο επίπεδο από τους 4 αναγνωρισμένους από την ΕΚΤ οίκους αξιολόγησης και απέχει πλέον ένα σκαλοπάτι από την πολυπόθητη και εντός του 2023 αναμενόμενη επενδυτική βαθμίδα.

Συγκεκριμένα και πάντα σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο (φωτό) της επενδυτικής εταιρείας HellasFin για τον οίκο αξιολόγησης αλλά και αντικειμενικά, η επιτυχής πορεία προς την επιδιωκόμενη επενδυτική βαθμίδα, θα εξαρτηθεί απολύτως από την πολιτική σταθερότητα στην χώρα, την συνέχιση των πολιτικών που οδήγησαν στις εντυπωσιακές οικονομικές επιδόσεις των τελευταίων ετών, με ιδιαίτερη εστίαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.