Αν ισχύει… δεν υπάρχει σωτηρία: Στα 3.425 ευρώ το μήνα ο μέσος μισθός στη ΔΕΗ!

Απίστευτα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στη ΔΕΗ τόσο όσον αφορά τις απολαβές όσο και τα προνόμια των εργαζομένων έδωσε στη δημοσιότητα ο γραμματέας του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης.

«Στην αρχή σκέφτηκα να γράψω για το ρόλο του πελατειασμού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για το πως δημιουργήθηκαν τα “ρετιρέ” του δημοσίου, για τα εμπόδια στην μεταρρύθμισή τους και κατά την περίοδο της κρίσης και κάποιες προτάσεις θεραπείας. Μετά, έπεσα πάνω στην ΔΕΗ και εγκατέλειψα την προσπάθεια» τονίζει ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και πρώην καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, εξηγώντας ότι τα στοιχεία προέκυψαν παραθέτει στοιχεία από έρευνα που έκανε ο ίδιος.

Δείτε ακόμα:  Σπίρτζης: Κατάπτυστη και ψευδής η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για την μη ολοκλήρωση της προμήθειας λεωφορείων

Εξ αυτών, πέρα από τα διάφορα προνόμια, ξεχωρίζει ο αριθμός 3.425 που είναι -σύμφωνα με τον ίδιο- ο μέσος μισθός στη ΔΕΗ!

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Καρκατσούλης:

1. Το μέσο κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ ανέρχεται ΣΗΜΕΡΑ στα 3.425 Ευρώ το μήνα.

2. «Οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης που απασχολούνται σε πρόγραμμα εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια) για τουλάχιστον έξι (6) μήνες και εκλέγονται στα διοικητικά συμβούλια των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, θα τίθενται εκτός προγράμματος βάρδιας και θα τους καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά το ποσό που θα ελάμβαναν εάν εργάζονταν πραγματικά στη βάρδια, εφόσον τα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες στις ισχύουσες ρυθμίσεις της ΔΕΗ Α.Ε., αποφασίσουν ότι τα συνδικαλιστικά αυτά στελέχη θα έχουν πλήρη απαλλαγή από τα εργασιακά τους καθήκοντα κάνοντας χρήση συνδικαλιστικής άδειας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους, μετά τη λήξη της οποίας θα δύνανται να επανέλθουν στο πρόγραμμα εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια) με αίτησή τους».

Δείτε ακόμα:  Σύλληψη 39χρονου για κατοχή ναρκωτικών

3. «Τα ως άνω ισχύουν και για τους εκλεγμένους μισθωτούς της ΔΕΗ Α.Ε. στα Διοικητικά Συμβούλια των Δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που εκ του νόμου έχουν πλήρη απαλλαγή από τα καθήκοντά τους καθόλη τη διάρκεια της θητείας τους».

4. «Όσοι εργαζόμενοι πληρούσαν τις ως άνω προϋποθέσεις και υπέστησαν μισθολογική βλαπτική μεταβολή από την εφαρμογή της από 07.06.2012 Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θα τους καταβληθούν αναδρομικά οι προσαυξήσεις βάρδιας από την ημερομηνία διακοπής”.

Δείτε ακόμα:  ΟΑΕΔ: Voucher 2.250 ευρώ σε 10.000 ανέργους - Πώς θα κάνετε αίτηση

5. «Οι προσαυξήσεις βάρδιας θα καταβάλλονται μόνο εφόσον παρέχεται πραγματική εργασία (φυσική παρουσία) με εξαίρεση την κανονική άδεια» (!!!). (Από την ισχύουσα συλλογική σύμβαση).

6. Βρείτε τη διαφορά μεταξύ επιδόματος «ευδόκιμης παραμονής» και επιδόματος «παραμονής». Λαμβάνουν και τα δύο.

star.gr