Ανακοίνωση φορέων & συλλόγων για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαραθώνα για το ΧΥΤΑ Γραμματικού

Τον κοινό στόχο, να μην λειτουργήσουν ποτέ ΧΥΤΑ/Υ, ή Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Βιοαποβλήτων (ΜΕΑ και ΜΕΒΑ) στο Γραμματικό, επιβεβαίωσαν, από κοινού, οι εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων από το Βαρνάβα ως το Βουτζά, στην πρώτη τους συνάντηση, με τον Δήμαρχο Μαραθώνα, κ. Στέργιο Τσίρκα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο συντονισμό των νομικών και άλλων ενεργειών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και στην ανάγκη ενημέρωσης για τις δράσεις, ιδιαίτερα της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να γίνει κατανοητό, ότι τίποτε ακόμη δεν έχει τελειώσει και ο αγώνας συνεχίζεται.

Ο κ. Τσίρκας αποδέχθηκε την πρόταση των Φορέων, να εκδοθεί ψήφισμα, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο να αναφέρεται η αποφασιστικότητα του Δήμου να μην λειτουργήσουν ΧΥΤΥ/Α, ΜΕΑ ΚΑΙ ΜΕΒΑ στο Γραμματικό και θα συνεχίσει τις δράσεις για την ακύρωση αυτών των σχεδίων της Περιφέρειας.

Τέλος, ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Στ. Τσίρκας δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με τους Φορείς, ώστε να διατυπωθεί βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον λύση, για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας, σύμφωνη με τις επιταγές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των σύγχρονων διεθνών μεθόδων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.