Ανατροπή με την αρπαγή του 6χρονου: Τι υποστηρίζει ο πατέρας του παιδιού για τη μητέρα

Εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα του βρίσκεται ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, ο οποίος εξαφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης μέσα από το σπίτι όπου ζούσε με τη μητέρα και τη γιαγιά του στην Κηφισιά.

Η πλευρά του πατέρα, μέσω δικηγόρου, αναφέρει ότι “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ευημερία του παιδιού” και κατηγορεί τη μητέρα για απαγωγή καθώς μεταξύ άλλων τονίζει ότι “έχουν ληφθεί τα σχετικά μέτρα ασφαλείας, για να αποτραπεί άλλη μια παράνομη απαγωγή του παιδιού από τη Νορβηγία”.

Μάλιστα, οι δικηγόροι του πατέρα στην επιστολή που έστειλαν στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τη μητέρα σημειώνουν ότι “τα ελληνικά δικαστήρια απέτυχαν να ανταποκριθούν στα πρότυπα της Σύμβασης της Χάγης του 1980 για την άμεση επιστροφή του απαχθέντος παιδιού στη χώρα συνήθους διαμονής του”.

Όπως αναφέρουν για το νομικό σκέλος της υπόθεσης, ο πελάτης τους επαναλαμβάνει ότι η ετυμηγορία του Νορβηγικού Δικαστηρίου με ημερομηνία 15 Ιουνίου 2021 είναι σε ισχύ και ρυθμίζει το νομικό πλαίσιο για το παιδί.

Σημειώνουν ότι η μητέρα αρνήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο που ορίστηκε από την έδρα με έξοδα του Νορβηγικού κράτους.

“Η ετυμηγορία επιδόθηκε στην πελάτισσά σας, αλλά εκείνη επέλεξε -δυστυχώς- να μην τη σεβαστεί. Η πελάτισσά σας κατηγορείται για απαγωγή παιδιών από τις νορβηγικές αρχές και ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή της, εάν επιλέξει να φύγει από την Ελλάδα”, όπως υπογραμμίζεται.

Σύμφωνα με ελληνικές αστυνομικές πηγές, η μητέρα μετά την αρπαγή του Ράινερ το 2020 συνελήφθη στην Ελλάδα αλλα ο Εισαγγελέας την άφησε ελεύθερη για το καλό του 6χρονου, αναφέροντας της ωστόσο ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να παραδώσει το παιδί όταν ζητηθεί από τις νορβηγικές Αρχές.

Μάλιστα ο ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο πατέρας του παιδιού, έως αυτή την ώρα, δεν διώκεται στη χώρα μας.

Τι υποστηρίζει η πλευρά της μητέρας

Ο πατέρας του παιδιού ζει μόνιμα στη Νορβηγία και το ζευγάρι έχει χωρίσει πριν από περίπου δύο χρόνια.

Τον Ιούλιο του 2020 η μητέρα “πήρε” το παιδί και ήρθε μόνιμα στην Ελλάδα. Από τότε το πρώην ζευγάρι είναι σε δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του 6χρονου. Μάλιστα, ο πατέρας έκανε πολλά αιτήματα για να επιστρέψει ο γιος του στη Νορβηγία, με τη μητέρα να μην ανταποκρίνεται.

“Υπάρχουν αποφάσεις, δύο αστικές, των ελληνικών δικαστηρίων που έχουν κρίνει σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ότι το παιδί πρέπει να μένει με τη μητέρα, η απόφαση αυτή έχει προσβληθεί από τον μπαμπά στον Άρειο Πάγο. Ο μπαμπάς είχε καταθέσει στο παρελθόν μήνυση κατά της μητέρας που προ 15 ημερών εκδόθηκε διάταξη από τον εισαγγελέα, κρίθηκε ότι η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο”, ανέφερε στο Star ο δικηγόρος της μητέρας, Χρήστος Οικονομάκης.

“Προ δύο εβδομάδων, εκδόθηκε διάταξη του εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών επί μηνύσεως του πατέρα κατά της μητέρας, με την οποία ο εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς έκρινε ότι δεν υπάρχουν παράνομες πράξεις της μητέρας. Και 15 μέρες μετά, έγινε αυτό το συμβάν”, συνέχισε ο κ. Οικονομάκης.

Πώς ταξίδεψε το παιδί στη Νορβηγία

Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το αγοράκι ταξίδεψε στη Νορβηγία μέσω Δανίας όχι με πλαστό διαβατήριο όπως ήταν οι αρχικές υποψίες, αλλά με νόμιμο διαβατήριο άλλου παιδιού, επίσης από τη Νορβηγία, και γι αυτό δεν υπήρξε καμία ενόχληση από τις αρχές του αεροδρομίου.

Επίσης φαίνεται ότι το ταξίδι έγινε μέσα σε λίγες ώρες και πριν υπάρξει η δημοσιότητα που πήρε αργότερα το θέμα, συνεπώς οι αρμόδιοι στο αεροδρόμιο δεν ήταν υποψιασμένοι ότι κάτι περίεργο έχει συμβεί.

Οι δικηγόροι αναφέρουν ότι “το ταξίδι της επιστροφής στο σπίτι πραγματοποιήθηκε υπό τη στοργική φροντίδα του πατέρα του και χωρίς κανένα περιστατικό. Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν υποστήριξη, εάν χρειαστεί, εάν υποδεικνύεται ότι το παιδί έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της απαγωγής. Το παιδί ανυπομονεί να επανενωθεί με τους φίλους του στην τοπική του κοινότητα, καθώς και με την οικογένειά του. Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το σχολείο αυτό το φθινόπωρο”.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα η γιαγιά του παιδιού ζήτησε να μην κατέβει το Amber Alert και προειδοποίησε ότι η πλευρά του πατέρα μπορεί να παραπλανά και το παιδί να μην έχει φύγει για το εξωτερικό αλλά να βρίσκεται ακόμη στην Ελλάδα.

Ωστόσο, με γραπτή εισαγγελική εντολή σταματάει το amber alert για τον 6χρονο, όπως γνωστοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

thetoc.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.