Αντιδήμαρχος καταδικάστηκε για ξυλοδαρμό πολίτη

Μετά από έξι χρόνια, αντιδήμαρχος του Δήμου Βόλου καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δύο μήνες φυλακή χωρίς αναστολή για ξυλοδαρμό πολίτη.

Το περιστατικό συνέβη την 1η Μαρτίου του 2016 και δεν εκδικάστηκε μέχρι σήμερα η μήνυση που είχε καταθέσει το θύμα καθώς προηγήθηκαν πολλές αναβολές.

Κατηγορούμενοι που κάθησαν στο σκαμνί ήταν ο αντιδήμαρχος, ένας πρόεδρος τοπικού συμβουλίου και δύο φίλοι τους.

Όλο το σκηνικό της έντασης διαδραματίστηκε στην Αγριά και το κατηγορητήριο αφορούσε επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου του 2016, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αντιδήμαρχος , ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου και ένας φίλος τους επιτέθηκαν κατά του θύματος . Οι δύο τον ακινητοποίησαν και ο αντιδήμαρχος τον χτύπησε με αποτέλεσμα να του ανοίξει το φρύδι και να οδηγηθεί για ράμματα στο Νοσοκομείο. Ο τέταρτος φίλος της παρέας, φιλούσε “τσίλιες”.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε το θύμα και όσα δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο, την 1η Μαρτίου του 2016 περνούσε από την παραλιακή της Αγριάς με το ποδήλατό του, μαζί με έναν φίλο του. Εκεί, παρατήρησε πως σε ένα κατάστημα εστίασης βρισκόταν ο δήμαρχος Α. Μπέος με παρέα (βρισκόταν σε αργία εκείνη την περίοδο).

Μέχρι να φτάσει το θύμα στην στροφή για το Σουτραλί είχε περικυκλωθεί σύμφωνα με την καταγγελία του από τρία μηχανάκια, που οδηγούσαν οι μηνυόμενοι και έκλεισαν τον δρόμο στον ίδιο και τον φίλο του που οδηγούσαν τα ποδήλατα.

Επικαλέστηκαν το όνομα του Αχιλλέα Μπέου όταν πραγματοποίησαν την εναντίον μου επίθεση που ήταν εντελώς απρόκλητη. Με ακινητοποίησαν και με χτύπησαν στο πρόσωπο, την μύτη, το σαγόνι. Προσπάθησα να ξεφύγω από τα χτυπήματα του αντιδημάρχου και να τρέξω προς τη θάλασσα αλλά με ακινητοποίησαν , μου έσκισαν την μπλούζα και ο αντιδήμαρχος που ήταν στο τραπέζι νωρίτερα με τον Α. Μπέο με χτυπούσε. Είχαν αποκλείσει με τα μηχανάκια τους τον φίλο μου και δεν μπορούσε να με βοηθήσει. Με έβριζαν και έλεγαν “είσαι αντιμπεικός ” δήλωσε στο δικαστήριο. Σταμάτησαν να με χτυπάνε όταν εμφανίστηκε κόσμος στην περιοχή και έφυγαν βρίζοντας με. Αιμορραγούσα και έμεινα στο σημείο μέχρι να συνέλθω. Το απόγευμα κατευθύνθηκα στο Νοσοκομείο . Δεν γνώριζα τα πρόσωπα που μου επιτέθηκαν και δεν είχα προσωπικά μαζί τους” είπε.

Ανέφερε στο δικαστήριο πως υπήρχε παρελθόν , στη σχέση του με τον δήμαρχο , καθώς ένα μεσημέρι, περνούσε από κεντρικό δρόμο του βόλου, τους είδε όλους μαζεμένους και σχολίασε με τρόπο οξύ την συμπεριφορά του και χαρακτήρισε αρνητική την παρουσία του στην πόλη. Είπε πως ένα πρόσωπο (ανέφερε το όνομα του αντιδημάρχου) σηκώθηκε από την καρέκλα (όχι ο ίδιος που του επιτέθηκε στην Αγριά) και τον χαστούκισε. Και όχι μόνο τον χαστούκισε αλλά κλήθηκε η αστυνομία και όλη η παρέα του δημάρχου είπε πως το θύμα χτύπησε τον αντιδήμαρχο. Μάλιστα, κατατέθηκε μήνυση εναντίον του και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Σήμερα στο δικαστήριο ο αντιδήμαρχος που ήταν κατηγορούμενος παραδέχτηκε τις πράξεις του και συγκεκριμένα είπε πως του πέταξε το ποδήλατο και του έριξε κουτουλιά , αλλά είπε πως ο μηνυτής προκάλεσε με βρισιές την παρέα του δημάρχου περνώντας από την παραλιακή της Αγριάς με το ποδήλατο και τον φίλο του. Το θύμα ισχυρίστηκε πως τον γρονθοκόπησε ο αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου. Ο συνήγορος του αντιδημάρχου κ. Σινέλης ανέφερε πως ο μηνυτής έχει παραβατική συμπεριφορά , υπονόησε πως ανήκει σε περιθωριακό πολιτικό χώρο και μισεί τον δήμαρχο, ενώ ο δικηγόρος του θύματος κ. Καπάτος ανέφερε πως ο πελάτης του ουδέποτε προκάλεσε τους κατηγορουμένους.

Ο αντιδήμαρχος ζήτησε συγγνώμη μετά από προτροπή του εισαγγελέα ο οποίος επέμεινε να ανακληθεί η μήνυση , αλλά το θύμα δεν έκανε δεκτή την συγγνώμη, ούτε ανακάλεσε.

Καταδικάστηκε μόνο ο αντιδήμαρχος και οι υπόλοιποι αθωώθηκαν σε αυτή την πρωτόδικη απόφαση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.