Αντίθετη η Αθηνά Λινού στο κλείσιμο των Δημοτικών: Κλείνουμε τα παιδιά στο σπίτι χωρίς εφικτή τηλεκπαίδευση

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μίλησε για την πρόταση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να οριστεί ως υπουργός Υγείας ευρείας αποδοχής, αλλά και για τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

«Λίγες ώρες πριν με είχαν ρωτήσει αν μπορούν να αναφέρουν το όνομά μου στη Βουλή, και είπα, ναι. Οποτε μου ζητήθηκε από την κυβέρνηση να συνδράμω το έκανα, αυτό δεν σημαίνει ότι ζητάω κάποια θέση» είπε χαρακτηριστικά η κ. Λινού στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV.

«Θα άλλαζα την κατάσταση στα Μέσα Μεταφοράς. Πρέπει να τηρείται η απόσταση σε 1,5 μέτρο. Δεν μου αρέσουν τα αστυνομικά μέτρα».

Για τα δημοτικά σχολεία και το ενδεχόμενο να κλείσουν είπε: «Να γίνουν τεστ, να γίνουν μελέτες για τη διασπορά. Θα ήθελα να δω γενικευμένα τεστ. Αν είναι να πάρουμε απόφαση για τη Δευτέρα για τα σχολεία πρέπει να γίνουν τεστ στα σχολεία».

Δείτε ακόμα:  Αυτοπυροβολήθηκε 13χρονη με το όπλο του πατέρα της - Νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο

«Χάσαμε χρόνο, δεν μελετήσαμε επαρκώς τα πράγματα. Οι 50 νεκροί είναι πριν από 3 εβδομάδες. Δεν μετράει ακόμη η καραντίνα. Κλείνουμε τα παιδιά στο σπίτι χωρίς εφικτή τηλεκπαίδευση». Η κ. Λινού ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει «να γίνεται συνταγογράφηση των τεστ».

Οσον αφορά στην πορεία του Πολυτεχνείου που φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί είπε ότι «ήμουν φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο. Πρέπει να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο με άλλους τρόπους»

Τέλος για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που… τραβάει όλο το κουπί, τόνισε: «Ολοι οι λειτουργοί υγείας στην πρώτη γραμμή διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο. Οι άνθρωποι κινδυνεύουν με burn out, με εργασιακή εξουθένωση. Δεν γίνεται καμία προσπάθεια στήριξης αυτών των ανθρώπων».

Δείτε ακόμα:  Σύψας: Έως τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά – Πότε τελειώνουμε με τον ιό

ethnos.gr