“Απαιτούμε να αποδοθεί στον Σαϊντού Καμαρά Άσυλο (Διεθνής Προστασία)”

Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλουμε την απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να μην κάνει δεκτή την αίτηση Ασύλου (παροχής καθεστώτος Διεθνούς Προστασίας) του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, της Γ΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου.

Ο Σαϊντού από τη Γουινέα, στα δεκαπέντε του, αποτόλμησε μόνος, χωρίς συγγενείς το μεγάλο ταξίδι φυγής που τον έφερε ως τη χώρα μας, γιατί βρισκόταν σε συνθήκες απόγνωσης, όπως ακριβώς ισχύει για όλους τους πρόσφυγες – μετανάστες από τις χώρες της Αφρικής ή της Ασίας και όχι μόνο. Ο Σαϊντού φοιτά για τρίτη χρονιά στο σχολείο του, έχει καταφέρει να περάσει την Α και τη Β Λυκείου και πλέον ετοιμάζεται να αποφοιτήσει, έχοντας βιώσει τρομερές δυσκολίες και κινδύνους στη ζωή του χωρίς καμιά δική του ευθύνη, όπως κάθε πρόσφυγας.

Όμως, με την ενηλικίωση του εκδόθηκε πρωτόδικα η απορριπτική απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Δηλαδή, η αρμόδια Αρχή αρνήθηκε να αποδώσει στον Σαϊντού την ιδιότητα του πρόσφυγα. Εντός των ημερών αναμένεται και η απόφαση σε δεύτερο βαθμό. Με ταχείες διαδικασίες, ο Σαϊντού κινδυνεύει να βρεθεί κρατούμενος, για τελείως απροσδιόριστο διάστημα, και να τον στείλουν στη χώρα καταγωγής του. Όχι μόνο του στερούν το όποιο μέλλον θα μπορούσε ή θα ονειρευόταν να έχει, αλλά θέτουν σε κίνδυνο και τη ζωή του!!!!!!

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΪΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Απαιτούμε :
Να αποδοθεί στον Σαϊντού Καμαρά Άσυλο (Διεθνής Προστασία). Να αναγνωριστεί ως πρόσφυγας. Να εγκριθεί η αίτησή του και να παραμείνει στη χώρα μας.

Καλούμε όλου τους γονείς στην συγκέντρωση συμπαράστασης κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στη Νίκαια στις 30 Μαρτίου 2022

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.