Απέρριψε την προσφυγή του Αγοραστού για το μπάζωμα στα Τέμπη το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή τού τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, με την οποία ζητούσε να μην συσχετιστεί με την κύρια υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του για τις χωματουργικές εργασίες και το μπάζωμα που πραγματοποιήθηκε στο σημείο του δυστυχήματος, λίγες ώρες μετά τη μοιραία σύγκρουση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο τέως περιφερειάρχης θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και αναμένεται να δικαστεί μαζί με όλους τους κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει στη Λάρισα το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Έγινε ο 34ος κατηγορούμενος

Ο Κώστας Αγοραστός, που διώκεται για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το μπάζωμα του χώρου λίγες ημέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, αποτελεί πλέον τον 34ο κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην περιφερειάρχης, με δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει «άδικη» την παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος, καθώς υποστηρίζει ότι δεν είχε καμιά ευθύνη για την απόφαση να μπαζωθεί ο χώρος. Μάλιστα, επικαλέστηκε την ποινική δίωξη εναντίον του και το δικαίωμα της σιωπής, προκειμένου να μην καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη.

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.