Απίστευτο! Δείτε γιατί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλει μόνο την ROCHE για τα self tests

Aπίστευτο κι όμως ελληνικό! O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωση του καταγράφει αναλυτικά τι περιέχει η κάθε παράδοση της εταιρείας Roche όπου στην πραγματικότητα πρόκειται για πολυσυσκευασίες οι οποίες περιέχουν 25 self tests. Μάλιστα ο ΠΦΣ επισημαίνει ότι το πρόβλημα αφορά μόνο στις συσκευασίες – παραδόσεις από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΦΣ:

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν στα φαρμακεία οι παραδόσεις των self tests . Οι φαρμακοποιοί με έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι παραδόσεις της εταιρείας Roche στα φαρμακεία είναι πολυσυσκευασίες οι οποίες περιέχουν 25 self tests.

Δείτε ακόμα:  Κόλπα για να μην θολώνουν τα γυαλιά σας όταν φοράτε μάσκα

Μέσα στις συσκευασίες περιλαμβάνονται:

· 25 Αναλυτικές οδηγίες του συγκεκριμένου test με φωτογραφική αναπαράσταση

· 25 Τεμάχια με βαμβακοφόρο στυλεό (μπατονέτα) για τη λήψη ρινικού επιχρίσματος

· 25 Δοκιμαστικοί σωλήνες με ενσωματωμένο το υγρό αντιδραστήριο

·25 Ειδικά προσαρμοζόμενα πώματα για το σωλήνα, που λειτουργεί ως σταγονόμετρο

· 25 πλακέτες διεξαγωγής του self test

Η εταιρεία όφειλε να παρέχει όλα τα ανωτέρω σε ατομικές συσκευασίες. Δεν είναι δυνατόν να καλούνται οι φαρμακοποιοί να διανείμουν τα αντιδραστήρια τοποθετώντας τα μέσα σε εκατομμύρια ατομικές συσκευασίες. Η πολιτεία είχε υποχρέωση να ελέγξει τη διαδικασία και να διασφαλίσει την ορθότητα των συσκευασιών.

Δείτε ακόμα:  Σοφία Μασούρη: Έλεγχος Σπίλων! Όχι στον πανικό, ναι στη σωστή παρακολούθηση

Λόγω των παραλείψεων αυτών οι πολίτες ταλαιπωρούνται με μεγάλο χρόνο αναμονής αφού οι φαρμακοποιοί είναι αναγκασμένοι να ετοιμάζουν τις ατομικές συσκευασίες για τον καθένα.

Όπως πληροφορηθήκαμε το πρόβλημα αφορά μόνο στην συγκριμένη εταιρεία και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, όλες οι επόμενες παραδόσεις των άλλων εταιρειών δεν θα έχουν αυτό το πρόβλημα.

Απαιτούμε από την Πολιτεία να μεριμνήσει και να διασφαλίσει ότι τα tests των επομένων διαγωνισμών να είναι αποκλειστικά σε ατομικές συσκευασίες.

Δείτε ακόμα:  Έρευνα: Σε αυθυποβολή οφείλονται τα 2/3 από τις παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Οι φαρμακοποιοί έχουν τη διάθεση να συμβάλλουν και να προσφέρουν στην επιτυχία του εγχειρήματος και το έχουν αποδείξει από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας .Δεν είναι όμως δυνατόν να επιφορτίζονται και με την αντιμετώπιση τέτοιων αστοχιών και παραλείψεων.

Εκ του ΠΦΣ

Της Δήμητρας Γιώτη

Πηγή: toavriotisygeias.gr