“Χριστός Ανέστη” από τα μπαλκόνια στην Αρτέμιδα (φωτό)

Νωρίτερα από το συνηθισμένο εψάλη λόγω κορονοϊού το «Χριστός Ανέστη» στις εκκλησίες όλης της χώρας, με μέτρα και αποστάσεις για την αποτροπή διάδοσης.

Ο αττικός ουρανός φωτίστηκε από τα δεκάδες βεγγαλικά που σήμαναν την Ανάσταση τόσο από την Ακρόπολη, όσο όμως και από τον Λυκαβηττό. Επί δέκα λεπτά, παράλληλα με το «Χριστός Ανέστη» οι πολίτες της Αθήνας απολάμβαναν τις πολύχρωμες βεντάλιες πυροτεχνημάτων που έκαναν τη νύχτα μέρα.

Οι εικόνες από την Αθήνα για όσο τα βεγγαλικά φώτιζαν τον ουρανό είναι πραγματικά εντυπωσιακές, ενώ κυριολεκτικά σείστηκε ο τόπος για αρκετά λεπτά καθώς τα πυροτεχνήματα έσκαγαν το ένα μετά το άλλος.

Στα μπαλκόνια το Άγιο Φως σε ένα ξεχωριστό Πάσχα

Δείτε ακόμα:  Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη φωτιά σε σπίτι στην Αρτέμιδα

Δεκάδες πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια τους προκειμένου να γιορτάσουν την Ανάσταση λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Όπως έγινε γνωστό από μέρες, το «Χριστός Ανέστη» επρόκειτο να ακουστεί νωρίτερα φέτος, στα πλαίσια των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού.

Οι παρακάτω εικόνα είναι από την Αρτέμιδα στην Ανατολική Αττική, όπου και εκεί οι πιστοί συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν το «Χριστός Ανέστη» στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.