Χριστούγεννα στην Καστοριά – 4ήμερη Εκδρομή Πρέσπες, Φλώρινα, Νυμφαίο – 23.12.2021

1η Ημέρα (23/12/2021): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Καστοριά – Ντολτσό – Λαογραφικό Μουσείο

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί με ενδιάμεση στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα. Επόμενος σταθμός η πόλη της Καστοριάς, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε βόλτα στο Ντολτσό, την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο Καστοριάς, το οποίο στεγάζεται στο αρχοντικό του Νεράντζη Αϊβάζη. Εδώ βρίσκουν φιλόξενη στέγη οι υλικές μαρτυρίες του τόπου, αντικείμενα από την καθημερινή ζωή στο σπίτι και στην εργασία, αντικείμενα που σχετίζονται με τελετές και γιορτές. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα (24/12/2021): Δισπηλιό (Προϊστορικός Οικισμός) – Πρέσπες – Άγιος Αχίλλειος – Ψαράδες – Καστοριά

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον προϊστορικό οικισμό του Δισπηλιού. Ξενάγηση στην περιοχή και στη συνέχεια αναχώρηση για τις πανέμορφες Πρέσπες, τις ξακουστές «πολυεθνικέs» λίμνες, πάνω στις οποίες περνάνε τα σύνορα της Ελλάδας, της πρώην Γιουγκοσλαβίας και της Αλβανίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το νησάκι του Αγίου Αχίλλειου που αποτελεί πόλο έλξης, όπου με πλωτή γέφυρα δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφθούμε και να θαυμάσουμε την ομώνυμη βασιλική του. Συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Ψαράδες, γνωστό για τα μικρά ταβερνάκια του, όπου και θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Το βράδυ θα ακολουθήσει Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν σε επιλεγμένη ταβέρνα. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα (25/12/2021): Καστοριά – Ιερά Μονή Κλεισούρας – Νυμφαίο – Φλώρινα – Καστοριά

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μία όμορφη εκδρομή, με πολλά αξιοθέατα. Πρώτος σταθμός το σημαντικό ιερό προσκύνημα της Δυτικής Μακεδονίας, η Μονή Παναγίας Κλεισούρας. Είναι χτισμένη στην ευρύτερη περιοχή του ομώνυμου χωριού της Καστοριάς, σε υψόμετρο 970 μ. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, η φρουριακού χαρακτήρα μονή ιδρύθηκε στις αρχές του 14ου αιώνα από τον ιερομόναχο Νεόφυτο. Κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα (1904-1908) αποτέλεσε ορμητήριο του Παύλου Μελά και άλλων οπλαρχηγών, καθώς και τόπο φιλοξενίας πολυάριθμων Μακεδονομάχων. Χρόνος για επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή και αναχώρηση για το ορεινό Νυμφαίο στην πλαγιά του όρους Βίτσι σε υψόμετρο 1350 μ. με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια, το ερειπωμένο Αρχοντικό-Αρχηγείο του Μακεδονικού αγώνα, αλλά και το καταφύγιο της καφέ Αρκούδας «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ». Χρόνος για επίσκεψη και για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για Φλώρινα. Η γνωριμία μας μαζί της θα ξεκινήσει από την πλακόστρωτη λεωφόρο Ελευθερίας, τον πιο όμορφο και χαρακτηριστικό δρόμο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά κατά μήκος και εκατέρωθεν του ποταμού. Το στοιχείο που τα διακρίνει είναι η μακεδονίτικη αρχιτεκτονική και τα έντονα χρώματα. Χρόνος για περιήγηση και επιστροφή στην Καστοριά. Προαιρετική βραδινή έξοδος. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα (26/12/2021): Παναγία Μαυριώτισσα – Ενυδρείο Καστοριάς – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Παναγία Μαυριώτισσα, η οποία ιδρύθηκε το 1082 επί Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αλέξιου Α’ Κομνηνού. Χρόνος για προσκύνημα και αναχώρηση για το ενυδρείο Καστοριάς, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων. Στη συνέχεια αναχώρηση για να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και μεσημεριανό φαγητό. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 • Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

€205,00 – €335,00

Αναχώρηση: Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Περιλαμβάνονται:

 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Καστοριά, στο ξενοδοχείο Chloe Luxury Hotel 3* με πλούσιο πρωινό / www.hotelchloe.gr
 • Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν σε επιλεγμένη ταβέρνα με μουσική για χορό και διασκέδαση (εφόσον επιτρέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα).
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: info@timothysfamily.com