Δεκαπενταύγουστος με το Timothy’s Family! 4ήμερη Εκδρομή

1η Ημέρα (13/08): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Καλαμπάκα – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων – Μέτσοβο…
Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για Γρεβενά, με ενδιάμεση στάση για καφέ. Πρώτη στάση μας το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων.

Το μουσείο περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών μέσα από διοράματα, αναπαριστά με απόλυτη ακρίβεια, το φυσικό περιβάλλον που διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια. Χρόνος για επίσκεψη και αναχώρηση για Καλαμπάκα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Συνεχίζουμε για το Μέτσοβο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα (14/08): Ορεινός Όγκος Πίνδου / Ξενάγηση στον Εθνικό Δρυμό «Βάλια Κάλντα» με εξοπλισμένα Jeep 4X4 – Πέτρινα Γεφύρια – Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Σπήλαιο – Μέτσοβο

Αναχώρηση μετά το πρωινό για τον βιότοπο της καφετιάς αρκούδας, των μανιταριών και των αγριολούλουδων της Πίνδου με εξοπλισμένα Jeep 4Χ4. Επιβίβαση και αναχώρηση από το Μέτσοβο προς την Βάλια Κάλντα. Η πρώτη στάση μας είναι στα όρια του πυρήνα όπου θα απολαύσουμε όλη την θέα της κοιλάδας, θα δούμε την διαφορά της Μαύρης από την Λευκόδερμο Πεύκη και τα γέρικα μπονσάι. Κατηφορίζουμε προς την κοιλάδα ανάμεσα από την πιο εξελιγμένη μορφή φυσικής αποκλάδωσης και συνεχίζουμε προς το Αρκουδόρεμα, όπου θα γίνεται ενημέρωση για την Βάλια Κάλντα, για την πανίδα και την χλωρίδα της. Θα δούμε σπάνια κόκκινα πεύκα, την δηλητηριώδη πομπίνα, τρίτωνες, την σαρκοφάγο πιγκουίκουλα, θα κάνουμε δενδροχρονολόγηση. Επιστροφή στο χωριό Περιβόλι και χρόνος για μεσημεριανό φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Πέτρινα Γεφύρια Γρεβενών. Θα θαυμάσουμε το γεφύρι του Ζιάκα στο ομώνυμο χωριό και το τρίτοξο γεφύρι του Αζίζ Αγά. Συνεχίζουμε για το χωριό Σπήλαιο, όπου θα επισκεφτούμε την ιστορική Ιερά Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου, η οποία ιδρύθηκε το 1633. Από το μοναστήρι της Παναγίας πέρασε, σύμφωνα με την προφορική παράδοση, δύο φορές ο Κοσμάς ο Αιτωλός (1714-1779) και ίδρυσε κρυφό Σχολείο. Χρόνος για προσκύνημα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Δείτε ακόμα:  Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή στο Messenger (βίντεο)

3η Ημέρα (15/08): Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου – Βωβούσα – Μέτσοβο

Πρωινό και αναχώρηση για την τεχνητή λίμνη των πηγών του Αώου. Περνώντας τον κάμπο Νιάζι φτάνουμε στην αρχή της λίμνης. Περίπατος στις όχθες της. Η λίμνη κατασκευάστηκε το 1987 με σκοπό την παραγωγή ενέργειας. Γύρω της υπάρχουν 7 μικρά φράγματα με το μεγαλύτερο να έχει ύψος 78 μ. Στη συνέχεια ανεβαίνουμε προς τη Βωβούσα, ένα μικρό χωριό στο ανατολικό Ζαγόρι. Ήταν γνωστό πέρασμα κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και φιλοξενούσε τα καραβάνια των εμπόρων. Έφτασε να αριθμεί περισσότερους από 2.500 κατοίκους, αλλά το χωριό ερημώθηκε έπειτα από τις ληστρικές επιδρομές του 1830. Το χωριό είναι κτισμένο στις δύο πλευρές του ποταμού Αώου, ενώ σήμα κατατεθέν της Βωβούσας από το 1748 αποτελεί το πέτρινο τοξωτό γεφύρι που χτίστηκε από τον Αλέξη Μήσιο. Χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό φαγητό, βόλτα στη λιθόστρωτη πλατεία και στα σοκάκια του χωριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Δείτε ακόμα:  3ήμερη Κρουαζιέρα – Μύκονος, Μήλος, Κρήτη – 11.08.2021

4η Ημέρα (16/08): Μέτσοβο – Γρεβενά – Μηλιά – Τρίκαλα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Πρωινό και ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στην Πίνδο με τα Γρεβενά και τη Μηλιά, όπου θα επισκεφθούμε το Παλαιοντολογικό Μουσείο για να δούμε τα προϊστορικά ζώα που ζούσαν στην περιοχή. Αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση στα Τρίκαλα, με ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Συνεχίζουμε το ταξίδι της επιστροφής με στάση για τον απογευματινό μας καφέ. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Δείτε ακόμα:  3ήμερη Κρουαζιέρα – Μύκονος, Μήλος, Κρήτη – 11.08.2021

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
4 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο: 190 €
Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 200 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 245 €

Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις κεντρικά στο Μέτσοβο, στο ξενοδοχείο Hotel Asteri Metsovou με πρωινό.
 • Οικοξενάγηση με εξοπλισμένα Jeep 4X4 από επιστήμονα δασοπόνο.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: info@timothysfamily.com