Δεν έχουν τον… Θεό τους – Έκοψαν το ρεύμα σε καρκινοπαθή πατέρα

40χρονος Κοζανίτης που αυτή τη στιγμή είναι άνεργος και η ασθένεια του τον καθιστά ανήμπορο να δουλέψει είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο KOZANILIFE.GR: “Έχω κολόνα της Δ.Ε.Η στην αυλή του σπιτιού μου και δεν έχω ρεύμα”.

Ο ίδιος πάσχει από καρκίνο στα οστά και υποβάλλεται κάθε μήνα σε χημειοθεραπείες, με 90% αναπηρία και καλείται να ζήσει με το επίδομα των 473 ευρώ την τετραμελή οικογένεια του.

Το επίδομα αυτό θα το λαμβάνει περίπου για ένα χρόνο, αφού θα χρειαστεί να επανεξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή στην περίπτωση που θεραπευτεί. Τον περασμένο Σεπτέμβρη του 2020, έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, ενώ λόγω τη πανδημίας και λόγω οικονομικών προβλημάτων του ίδιου, η μεταμόσχευση δεν έγινε.

Η ασθένειά του και της μικρής του κόρης, η οποία πάσχει από αυτισμό και χρειάζεται περισσότερα από 200 ευρώ το μήνα για τις θεραπείες, δεν του έδωσαν περιθώρια να μπορέσει να διαχειριστεί τα γραφειοκρατικά, αλλά και τα οικονομικά ζητήματα που προέκυψαν.

Δείτε ακόμα:  "Εκτός από κοράκια είμαστε και ηλίθιοι"

Ο 40χρονος Κοζανίτης, έχασε τη μητέρα, τον πατέρα και τον αδερφό του από καρκίνο, όπου για να μπορέσει να κάνει αποδοχή κληρονομιάς, χρειαζόταν χρήματα που ο ίδιος δεν διαθέτει.

Κάπως έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί για τους ίδιους λόγους να πάρει τον λογαριασμό της Δ.Ε.Η στο όνομα του από το πατρικό του σπίτι, όπου και μένει με την τετραμελή οικογένειά του.

Οι οφειλές στη Δ.Ε.Η. ανέρχονται περίπου στις 8.000 ευρώ, ενώ δεν μπορεί να κάνει ρύθμιση αφού ο λογαριασμός δεν είναι στο όνομά του, αλλά ούτε και να κάνει νέο συμβόλαιο. Ο ίδιος ζητάει το πιο απλό πράγμα, να μεταβιβαστεί στον ίδιο ο λογαριασμός τη Δ.Ε.Η. και να πληρώνει τους λογαριασμούς όπως ο καθένας.

Δείτε ακόμα:  Έκπτωση σε όλους τους λογαριασμούς ρεύματος ανεξαρτήτως ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ο 40χρονος καρκινοπαθής άντρας με την τετραμελή οικογένειά του αυτή τη στιγμή φιλοξενείται σε συγγενικό του πρόσωπο και κάνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα να επιληφθεί του ζητήματός του.

Το πρωί της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου 2021 μέλη του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια έκαναν κινητοποίηση – παρέμβαση στα ταμεία της ΔΕΗ Α.Ε Κοζάνης για την επανασύνδεση του ρεύματος.