Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Γιατί άσκησε έφεση στις ποινές των 12 ο εισαγγελέας

Έφεση για την απόφαση κατά των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, εισαγγελέας Εφετών Νικόλαος Καλλίδης.

Στην έφεσή του υποστηρίζει μεταξύ άλλων, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πως είναι εσφαλμένη η απόφαση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και θεωρεί πως έπρεπε να να είναι για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου στις αρχές της εβδομάδας.

Παράλληλα, για τρεις (1ο, 5ο και 12) εκ τους καταδικασθέντες που κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί θεωρεί ότι έπρεπε να κριθούν ένοχοι ο 1ος για ηθική αυτουργία και οι άλλοι δύο για αυτουργία στις πράξεις, όπως άλλωστε είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα. Τέλος, θεωρεί ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν θα έπρεπε να είναι βαρύτερες για κάποιες από τις πράξεις.

Σύμφωνα με το voria.gr, aυτό σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν στο Εφετείο εκ του μηδενός, δηλαδή πάλι για ανθρωποκτονία με δόλο ενώ οι τρεις που καταδικάστηκαν ως συνεργοί, θα δικαστούν ο ένας (1ος) ως ηθικός αυτουργός και οι δύο (5ος και 12ος) ως αυτουργοί.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.