Δύο «υπερτροφές» που πρέπει να τρώμε μετά τα 40

Αν και πολλοί βλέπουν ως επιτυχημένη διατροφή εκείνη που θα πετύχει τους μεγαλύτερους περιορισμούς, στην πραγματικότητα, όμως, το μυστικό για μια υγιεινή διατροφή δεν είναι η αφαίρεση, αλλά η… προσθήκη!

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Healthstat.gr, το πιο σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής είναι να παρέχουμε στον οργανισμό μας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά. Και καθώς γερνάμε, ορισμένα θρεπτικά συστατικά γίνονται ακόμη πιο απαραίτητα για τη συνολική υγεία και ευεξία μας.

Σταυρανθή λαχανικά
Οι ειδικοί λένε ότι μετά την ηλικία των 40 θα πρέπει να αυξήσουμε την πρόσληψη σταυρανθών λαχανικών όπως το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το bok choy, τα λαχανάκια Βρυξελλών και πολλά άλλα για να προλάβετε την εκδήλωση ασθενειών. Είναι πλούσια σε διάφορα θεραπευτικά αντιοξειδωτικά ένζυμα, βιταμίνες και μέταλλα.

Συγκεκριμένα, τα σκούρα πράσινα σταυρανθή λαχανικά (όπως το λάχανο και το μπρόκολο) είναι πηγή βιταμινών Α και C και περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά. Τα φυτοθρεπτικά συστατικά είναι φυτικές ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου. Τα σταυρανθή λαχανικά είναι επίσης πλούσια σε μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο και σελήνιο και είναι καλή πηγή φυτικών ινών.

Επιπλέον, η κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ρυθμίσετε τις ορμόνες σας, κάτι που σίγουρα μπορεί να σας φανεί χρήσιμο καθώς μεγαλώνετε —ειδικά όταν μπείτε στην εμμηνόπαυση.

Γιαούρτι
Αν ψάχνετε για τροφή που έχει υποστεί ζύμωση για πιο ομαλή πέψη και για την προώθηση της καλύτερης υγείας του εντέρου, τότε η επιλογή είναι μία. Το γιαούρτι. Είναι ευεργετικό για την υγεία του εντέρου, επειδή είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη αλλά χαμηλό σε θερμίδες. Περιέχει επίσης προβιοτικά, τα οποία είναι ευεργετικά βακτήρια που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του εντέρου. Όταν το έντερο είναι υγιές, μπορεί να απορροφήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα. Ένα υγιές έντερο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση του μεταβολισμού του σώματος, οδηγώντας σε υγιή απώλεια βάρους.

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που πιστεύεται ότι παρέχουν οφέλη για την υγεία όταν καταναλώνονται. Τα πιο κοινά προβιοτικά μπορούν να βρεθούν σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το γιαούρτι, το kimchi και το ξινολάχανο. Και, μπορείτε επίσης να πάρετε προβιοτικά ως συμπλήρωμα διατροφής!

Με πληροφορίες: www.Healthstat.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.