Εκατοντάδες τα ακαθάριστα οικόπεδα στην Αττική, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου! (βίντεο)

Εκατοντάδες παραμένουν ακόμη και σήμερα τα ακαθάριστα οικόπεδα σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Παρότι η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και οι συστάσεις από την Πολιτική Προστασία και τους δήμους είναι αυστηρές, κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι.

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα και στην Πάρνηθα η οποία επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές πέρυσι. Πριν δυο χρόνια η Βαρυμπόμπη έζησε τον πύρινο εφιάλτη, παρόλα αυτά αρκετά οικόπεδα στην περιοχή παραμένουν ακαθάριστα. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην Σταμάτα.

Κικίλιας: «Ο καθένας να δείξει υπευθυνότητα στον δικό του χώρο»

O υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μέσω του OPEN κάνει σύσταση ζητώντας από τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα. «Ζητάμε το αυτονόητα ανθρώπινο: Να προστατεύσουμε το σπίτι μας, την οικογένειά μας, τους διπλανούς μας τον τόπο μας. Ζητάμε μαζί με την Πολιτεία που είναι υπεύθυνη για το δημόσιο χώρο, ο καθένας από εμάς να δείξει υπευθυνότητα στον δικό του χώρο: Καθαρισμός και μεγάλη προσοχή από όλους μας», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Σε περιοχές που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και σήμερα δεν έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες. Την ίδια ώρα, προφυλακιστέος κρίθηκε ένας άνδρας στα Φιλιατρά ο οποίος έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο άνω των 2.000€.

ethnos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.